Reklam
  • Reklam
Türkiye’nin operasyona hazırlandığı Suriye’de,...

Türkiye'nin operasyona hazırlandığı Suriye'de, YPG/PKK'nın panik anları görüntülendi

Türkiye'nin harekat hazırlığında olduğu Fırat'ın doğusunda terör örgütü YPG/PKK'nın panik anları görüntülendi. Sınıra yakın bölgelerde evleri brandalarla örten teröristlerin, panik halinde mevzi oluşturdukları görülüyor.

08 Ekim 2019 - 13:31

Suriye'de terör örgütü YPG/ PKK'lı teröristlerin, Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Rasulayn'daki hazırlıkları, Anadolu Ajansı (AA) tarafından görüntülendi. Fırat'ın doğusuna yönelik düzenlenecek olası bir harekat öncesi, ABD'nin Suriye'de terörle mücadele bahanesiyle desteklediği terör örgütü YPG/PKK'da panik hakim olduğu gözlendi. Sınırın sıfır noktasında bulunan Ceylanpınar ilçesindeki sınır hattından görülebilen örgüt mensuplarının çalışmaları, AA ekiplerince görüntülendi.

EVLERİ BRANDALARLA KAPATTILAR

Sınır hattında bulunan bazı evlerin damlarını ve camlarını brandalarla kapatan teröristlerin, ağaçlık alanların çevresini de branda ve bez parçalarıyla kapatarak mevzi hazırladığı görüldü. Sınıra çok yakın bölgeleri de çadır şeklinde bezlerle kapatarak mevzi oluşturan terör örgütü mensuplarının iş makineleriyle çalışmalar yaptığı öğrenildi.

TSK'NIN DEVRİYE FAALİYETLERİ SÜRÜYOR

Rasulayn kent merkezinden çıkan bazı kamyonların sınır hattına hafriyat getirip boşaltmaları da kameralara yansıdı. Hareketliliğin yaşandığı sınır hattında, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait zırhlı araçlar da devriye faaliyetini sürdürüyor.

4 OTOBÜSLÜK KONVOY AKÇAKALE'YE ULAŞTI

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye sınırındaki askeri birliklere personel takviyesi yapıldı. Şanlıurfa'daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığından çıkış yapan ve askeri personel taşıyan 4 otobüslük konvoy, güvenlik önlemleri altında sınır hattındaki Akçakale ilçesine ulaştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek