Reklam
  • Reklam
Türkiye İle İran Arasında 8 Muhim Anlaşma

Türkiye İle İran Arasında 8 Muhim Anlaşma

Üçlü zirve öncesinde Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin 7’nci toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin başkanlık ettiği toplantıda iki ülke arasında 8 anlaşma imzalandı.

20 Temmuz 2022 - 09:29

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret kapsamında ilk olarak İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile görüştü. Reisi, Erdoğan'ı Sadabad Sarayı'nda resmi törenle karşıladı. Erdoğan, ikili görüşmenin ardından Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin 7'nci toplantısına katıldı. Erdoğan ve Reisi, daha sonra da ortak basın toplantısı düzenledi. Gerçekleştirdikleri istişarelerin iki ülke ilişkilerine yeni bir ivme kazandıracağına inandığını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

İki ülkenin daha önce 30 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşma hedefi vardı. Maalesef Kovid-19 salgını sebebiyle ciddi manada gerilemeyle karşı karşıya kaldık. Şu an itibarıyla 7.5 milyar doları yakaladık. İnanıyorum ki iki ülkenin kararlı yürüyüşüyle biz 30 milyar dolara yine ulaşacağız. Savunma sanayiinde atacağımız adımlarla bu süreci hızlandırmamız mümkün. Gerek petrol, gerek doğalgaz alanında atılacak adımlarla da bu hızlanabilir. Türkiye olarak bildiğiniz gibi özellikle savunma sanayiinde ciddi bir sıçramamız mevcut. Dayanışmamızı çok ama çok önemsiyorum.

Başkan Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin katılımıyla gerçekleştirilen Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 7'nci toplantısının ardından, iki ülke arasında, uzun vadeli işbirliği, diplomatik arşiv alanında işbirliği, sosyal güvenlik anlaşmasının uygulanması, gençlik ve spor alanında işbirliği eylem planı, küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme mutabakatıyla ilgili eylem planı ve yatırım faaliyetleri gibi alanlarda 8 anlaşma imzalandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti