Reklam
  • Reklam
TÜRKİYE’DEN İTALYA’YA TAZİYE MESAJI!

TÜRKİYE'DEN İTALYA'YA TAZİYE MESAJI!

İtalya Ambulans Servisi, Cenova'da çöken köprü yüzünden onlarca kişinin öldüğünü duyurdu.

14 Ağustos 2018 - 16:15

İtalya'nın kuzeybatısındaki liman şehri Cenova'da A-10 otoyolu üstünde bulunan Morandi Köprüsü'nün bir kısmı yerel saatle 11.30'da (Türkiye saatiyle 12.30) çöktü.

Başta ölü sayısı konusunda bilgi verilmedi.

Yaklaşık iki saat geçtikten sonra, İtalya Ambulans Servisi, Cenova'da çöken yaklaşık 100 metre yüksekliğindeki köprü yüzünden onlarca kişinin öldüğünü duyurdu.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, 1'i çocuk 11 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin ağır yaralandığı bildirildi.

Daha sonra da ölü sayısı 22'ye çıkartıldı.

Enkaz altında kalan araçlarda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini aktarıldı. Enkaz altından iki kişi kurtarılırken arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

Köprünün her iki şeridinin de çöktüğü olayda, çok sayıda aracın yere çakıldığı ve bazılarının enkaz altında kaldığı belirtiliyor.

Sky İtalya TV kanalına konuşan bir görgü tanığı, yoğun yağmur sırasında çöken köprünün üzerinde en az 8-9 otomobil gördüğünü ifade etti.

Bir başka görgü tanığı ise köprünün yıldırım düşmesinin ardından çöktüğünü ifade etti. ANSA'ya konuşan tanık, "11.30 civarında köprüye yıldırım düştüğünü ve köprünün çöktüğünü gördük" dedi.

İtalya Ulaştırma Bakanı Danilo Toninelli, Twitter mesajında,  "Cenova'da olanları büyük bir endişeyle takip ediyorum. Korkunç bir trajedi gibi görünüyor" ifadelerini kullandı ve olay yerine gittiğini bildirdi.

1960'larda inşa edilen A-10 otoyolu, 2016'da yenilenmişti.

Morandi Köprüsü alışveriş merkezleri, fabrikalar, bazı yerleşim yerleri, Cenova-Milano tren hattı ve bir nehrin üzerinden geçiyor.

Köprünün yapısal bir sorun nedeniyle çökmüş olabileceği ancak olayda şiddetli yağmur ve fırtınanın da etkili olduğu düşünülüyor.

TÜRKİYE'DEN TAZİYE

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter adresinden taziye mesajı yayımladı:

"İtalya'nın Cenova şehrinde A-10 otoyolu üstünde bulunan Morandi Köprüsünün çökmesi sonucu hayatını kaydedenlere taziyelerimizi iletiyor, yakınlarına ve İtalyan halkına sabırlar diliyoruz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek