Reklam
  • Reklam
Türkiye’deki kayak merkezleri arasında bir ilk; Erciyes’te...

Türkiye'deki kayak merkezleri arasında bir ilk; Erciyes'te poliklinik açıldı

Erciyes Dağı'nda bulunan kayak merkezinde, kayak yapmaya gelen yerli ve yabancı turistlerin yaşayacağı olası kazalara müdahale edilebilmesi için, 1 doktorun sürekli görev yapacağı tam donanımlı poliklinik oluşturuldu. Oluşturulan poliklinik Türkiye'deki kayak merkezleri arasında bir ilk olma özelliğini taşıyor.

16 Aralık 2019 - 18:06

Erciyes Dağı'nda kayak sezonunda yaşanacak olası kazalarda ilk müdahalenin yapılması amacıyla Türkiye'de ilk olan poliklinik hizmet vermeye başladı.

1 DOKTOR, SÜREKLİ GÖREV YAPACAK

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Erciyes Dağı'nda, sezonun açılmasıyla beraber yoğunluk arttı. Geçen sezonlarda 1 ambulansın hazır bekletildiği Erciyes'te, bu sene Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ'nin destekleriyle poliklinik açıldı. 1 doktorun sürekli görev yapacağı tam donanımlı poliklinik, olası kazalarda yerli ve yabancı turistlere hizmet verecek.

ERCİYES'E YERLİ VE YABANCI TURİSTİN GELMESİ İÇİN BÜTÜN GAYRET GÖSTERİLİYOR

112 ve Erciyes AŞ personeli tarafından yapılan tatbikatı izleyen Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, polikliniğin diğer kayak merkezlerine de örnek olacağını söyleyerek, "Geçen hafta itibariyle Erciyes'te kayak sezonunu başlattık. Erciyes artık öyle bir hacme ulaştı ki, burada asayiş, trafik ve sağlık hizmetleri gibi çok ciddi alt yapı ihtiyaçları hasıl oluyor. Devletimizin bütün kurumları şehrimizdeki turizmin gelişmesi için, Erciyes Dağı üzerinden de Kayseri'ye yerli ve yabancı turistlerin gelmesi için bütün gayreti gösteriyorlar.

"ÇOK GÜZEL BİR POLİKLİNİĞE KAVUŞTUK"

Kayak merkezi işletmeciliği zor bir iş. Bahsettiğim bir takım unsurları bünyesinde barındırırken, bunların içerisinde de en önemlisi sağlık hizmetleridir. Çünkü Erciyes'te kar ve buz üzerinde yapılan bir spor icra ediliyor. İstenmese dahi zaman zaman düşmeler ve kırıklar oluşabiliyor. Bunun için de en önemli şey, misafirlerimize sağlıklı, kaliteli ve zamanında bir sağlık hizmeti üretebilmektir. Şimdiye kadar İl Sağlık Müdürlüğümüzle çok yoğun bir işbirliği içerisinde büyük bir sıkıntıya mahal vermeden bu hizmetleri ifa ettik. Erciyes'te Kayseri Büyükşehir Belediyemizin İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis etmiş olduğu bölge özellikle 112 için bir üs konumundaydı. Burada istenmeyen durumlar vuku bulduğu zaman 112 anında müdahale ediyor ve şehirde herhangi bir uygun hastaneye ulaştırıyordu. İl Sağlık Müdürlüğümüz son yıllarda gelen turistlerin rahat etmesi için elinden geleni yaptı. Potansiyel ve ihtiyaç biraz daha büyüyünce artık İl Sağlık Müdürlüğümüz burada bir poliklinik hizmeti vermeyi, Erciyes'teki otellerde konaklayan 2 bin civarındaki misafirlerimize daha kaliteli hizmet vermeyi esas aldı. Artık Erciyes'te çok güzel bir polikliniğe kavuştuk. Bu diğer kayak merkezlerine ve diğer şehirlere de örnek olması gereken bir gelişmedir" ifadelerini kullandı.

"HEM İSTASYONUMUZ HEM HEKİMİMİZLE HİZMET VERECEĞİZ"

İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli de, "Büyükşehir Belediyemizin ve Kayseri Valiliği'mizin tensipleriyle burada sağlık hizmetini detaylandırmamız gerektiği kanısına vardık. Geçen sene burada C tipi istasyonumuz vardı. Hastalarımızı alıp aşağı indiriyorduk. Bu sene de hem hekim hem de sağlık personeli takviyesiyle burada normal bir poliklinik hizmetini oluşturmak istedik. Hem istasyonumuz hem de hekimimizle birlikte bu mekanda hizmet vermiş olacağız. Sağlık Müdürlüğümüz değişen koşulları dikkate alarak zamanlı nüfus kaymalarında ona göre hizmetlerimizi oluşturacağız.

"YAKLAŞIK 1 MİLYON KİŞİ KAYMAYA GELECEK"

Yazın Kapuzbaşı bölgesinde buna benzer bir destek bloğu atmıştık. Şimdi ise kışın Erciyes'te oluşturduk. Burada günde 50-60 bini bulan bir giriş var. Burada da bu hizmeti sunmamız gerektiğini düşünüyoruz. Onun için de müdürlük olarak bu hizmeti planladık. Burada kış boyunca kayak sezonu kapanana kadar bir hizmetimiz olacak. Gerekli olan diğer bir pozisyon oluştuğu takdirde de tekrar değerlendirmeye alınır. Gereken müdahaleyi yaparız diye düşünüyorum. Son zamanlarda Kayseri'de sağlık turizmi adına yoğunlaşıyoruz ama birde bizim sağlık turizminin yanında turistin sağlığı diyoruz. Buraya yaklaşık 1 milyon kişi kaymaya gelecek. Onların sağlığı da bizlere emanet. O açıdan burada sağlık açısından bir eksik olmamasını özellikle planladık. İnşallah kazasız belasız bir kayak sezonu diliyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti