Reklam
  • Reklam
TÜRKİYE’DE YAŞAMAK İSTEMİYORUM’ DİYEN AFGAN HAKKINDAKİ...

TÜRKİYE’DE YAŞAMAK İSTEMİYORUM’ DİYEN AFGAN HAKKINDAKİ KARAR BELLİ OLDU

İstanbul’da sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla, Türkiye’de yaşamak istemediğini ve Afganistan’a geri dönüp orada ölmek istediğini söyleyen Afgan genç, polis ekipleri tarafından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

20 Ağustos 2021 - 11:15

Taliban'ın Afganistan'da ilerleyişiyle Türkiye’ye akın eden kaçak göçmenler gündem olurken, sosyal medyadaki bir paylaşım ise dikkatleri üzerine çekti. Afganistan kökenli Hakim R.'nin arkadaşlarıyla çektiği videoda, “Polis bizi engelliyor. Biz memleketimize gitmek istiyoruz. Memleketimizde yaşayıp orada ölmek istiyoruz. Türkiye'de yaşamak istemiyoruz. Şu an Türkiye’de yaşayan 5 bin Afgan genci Afganistan’a gitmek istiyor” sözleri emniyeti de harekete geçirdi.

İZNİ İPTAL EDİLDİ

Polis, görüntülerin İstanbul Zeytinburnu'nda çekildiğini belirledi. Araştırmalarda, videoda konuşan kişinin Hakim R. olduğu da tespit edildi. Hakim R. ve beraberindekiler adreslerinde yakalandı. Oturum izni olan Afgan'ın belgesi İçişleri Bakanlığınca iptal edildi. Hakim R. ve arkadaşları İl Göç Müdürlüğü’ne teslim edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti