Reklam
  • Reklam
TÜRK KIZILAYI 28 HAZİRAN’DA ALİAĞA’DA

TÜRK KIZILAYI 28 HAZİRAN’DA ALİAĞA’DA

Yurt genelinde kan temininde yaşanan sıkıntıları gidermek adına çalışmalarını aralıksız sürdüren Türk Kızılayı, 28 Haziran’da İzmir kan bağışı şampiyonu Aliağa’da olacak.

24 Haziran 2019 - 12:50

“Ulusal Güvenli Kan Temini” programı kapsamında Türk Kızılayı’na kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar 28-29-30 Haziran 2019 tarihlerinde 12.00-24.00 saatleri arasında Aliağa Demokrasi Meydanı’ndaki kan bağış aracına müracaat edebilecek.

 

KİMLER KAN BAĞIŞINDA BULUNABİLİR

Ege Bölge Kan Merkezi ekipleri tarafından kurulan kan bağışı mobil aracında; 18-65 Yaş arasında, ağırlığı 50 kg üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan tüm gönüllüler, yapılan sağlık muayenesinin ardından kan bağışında bulunabilecek.

 

İZMİR’İN KAN BAĞIŞI ŞAMPİYONU ALİAĞA

Türk Kızılayı’nın ‘Ulusal Güvenli Kan Temini Programı’na büyük destek veren Aliağalılar, 2018 yılında 8 bin 887 ünite kan bağışında bulunarak İzmir’in 30 ilçesi arasında 2017 yılında olduğu gibi bir kez daha kan bağışı şampiyonu oldu. Türk Kızılayı’nın 2018 verilerine göre Aliağa İzmir’in ilçeleri arasında nüfus oranına göre en fazla bağış yapan ilçe konumunda yer alıyor. Yıl boyunca Aliağa Demokrasi Meydanı’na gelen Türk Kızılayı kan bağışı mobil tırı gönüllü bağışçılarından 8 bin 887 ünite kan temin etti. Bu rakam Aliağa’yı İzmir’de en fazla kan bağışlayan ilçe sıralamasında birinci yaptı. İzmir’in ilçeleri arasında nüfus yoğunluğu göz önünde bulundurulduğunda 94 bin nüfuslu Aliağa’nın yüzde 9,4 ile İzmir’in kan bağışında en yüksek oranına sahip ilçesi olduğu bilgisine ulaşıldı. Sıralamada yüzde 7,8 ile Konak ikinci, yüzde 6,6 ile Gaziemir üçüncü olurken yüzde 4,9 ile Bayraklı ve Bergama dördüncülüğü paylaştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek