Reklam
  • Reklam
Turistleri taşıyan cip safari aracı devrildi

Turistleri taşıyan cip safari aracı devrildi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yağış nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği Irak uyruklu turistleri taşıyan safari aracı cip yoldan çıkarak devrildi. Can pazarının yaşandığı kazada devrilen cipten yola savrulan 5 turist hayatını kaybetti, 4 turist de yaralandı. Kazada ölen yabancı uyruklu 5 kişinin cenazesi, yapılan incelemelerin ardından hastane morguna kaldırıldı

25 Ağustos 2022 - 11:14

Kaza, saat 16.35'te Armutalan Mahallesi Datça yolunda meydana geldi. Marmaris'ten Datça istikametine seyir halinde olan Murtaza Arslan (58) yönetimindeki Irak uyruklu turistleri taşıyan 66 DC 170 plakalı safari aracı cipi, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Arslan'ın direksiyon hakimiyetini kaybettiği cip, devrilerek metrelerce sürüklendi. Bu sırada arakasından gelen Ali Kudret Temizkalay yönetimindeki 20 ACY 932 plakalı otomobil de devrilen cipe çarptı.

Can pazarının yaşandığı kazada üstü açık cipte bulunan turistler yola savruldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Irak uyruklu turistlerden Ali Jawdat Kadhim, Mohammed Saddar Jabbar, İbrahim M. Haalamar, Ayad Mustafa Abdulhafed ve Hayder Fadhıl Jalil Almasslawi'nin hayatını kaybettiği belirlendi.

Mustafa Tharmur (25), Doaa Mahommed (23), Çayn Şuayp Mohammed (30) ve ismi henüz öğrenilemeyen 1 turist de yaralanırken sürücü Arslan'ın kazayı hafif sıyrıklarla atlattığı öğrenildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırılan yaralılardan2'sinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri ise cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Kazadan sonra devrilen safari cipinin sürücüsü Murtaza Arslan ile arkasından gelerek bu araca çarpan otomobilin sürücü Ali Kudret Temizkalay gözaltına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

kaza sonrası kapanan Datça-Marmaris Karayolunda Marmaris Adliyesinden Cumhuriyet Savcısı olay yerinde incelemelerde bulundu. Savcının talimatı sonrası kazada yaşamını yitiren Irak vatandaşları Marmaris Belediyesi Cenaze aracı ile Marmaris Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti