Reklam
  • Reklam
Tunç Soyer, Ege Belediyeler Birliği Meclisi Birlik Başkanı...

Tunç Soyer, Ege Belediyeler Birliği Meclisi Birlik Başkanı seçildi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Belediyeler Birliği Meclis toplantısında yapılan oylama sonucu Birlik Başkanlığı'na oy birliği ile seçildi.

18 Haziran 2019 - 11:53

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Belediyeler Birliği meclis toplantısında yapılan oylama sonucu, birlik başkanı oldu. Başkan Soyer, "Farklı siyasal partilerden belediye başkanları ve meclis üyeleriyle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum Buna Türkiye'nin ihtiyacı var" dedi.İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Ege Belediyeler Birliği toplantısında yapılan seçim sonunda birliğin yeni başkanı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer oldu. Birinci başkan vekilliğine; Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ikinci başkan vekilliğine ise Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş oy birliği ile seçilmiş oldu.

Tunç Soyer,"Tarımsal üretim konusunda Ege en güçlü, en şanslı bölgelerinden biri. Hem iklimi hem de tarımsal kültürü Türkiye’nin hiçbir yerinde olmadığı kadar güçlü. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak İzmirli tarımsal birlik kooperatiflerini destekliyoruz. Şimdi Ege Belediyeler Birliği olarak bunu Ege'nin tarımsal kooperatiflerine taşımayı öngörüyoruz. Ege’de tarımsal üretim yapan kooperatifleri destekleyip güçlendireceğiz ve İzmir’de yaptığımız şeyi tüm Ege kooperatifleri için yapmış olacağız. Tarımsal ürünlerin alımsal garantisinden tutun üreticinin eğitilmesine, ürünün dönüştürülerek sanayi ürünü haline getirilmesine, marka, patent, coğrafi işaret tescillerine kadar birçok şeyi sağlayacağız; yani biz İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde sürdürdüğümüz çalışmaları tüm Ege'ye yayarak tarımsal üretimi güçlendirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Körfez sorununa da değinen Başkan Soyer, "Körfez kirliliği ile başa çıkmak istiyoruz. Bu sadece İzmir’in meselesi değil. Gediz dediğiniz zaman, bütün Ege Bölgesi'ni kat ederek Körfez'e ulaşan bir nehirden bahsediyoruz. Eğer biz Gediz’in temizliğini sağlayamıyorsak, Körfez'in temizliğini de sağlayamayız. Dolayısıyla birlikte inisiyatif kullanarak Körfez'le ilgili de Ege Belediyeler Birliği olarak görev üstleneceğiz” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek