Reklam
  • Reklam
Tüm partiler Barış Pınarı Harekatı’na destek verirken...

Tüm partiler Barış Pınarı Harekatı'na destek verirken HDP'nin tavrı dikkat çekti

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat'ın doğusuna Barış Pınarı Harekatı'nın başladığını duyurdu. Türk askerinin başlattığı Barış Pınarı Harekatı için tüm partiler, iyi dileklerini iletirken HDP'nin ise tepkisiz kalması dikkatlerden kaçmadı. HDP'li vekil Gülüstan Kılıç Koçyiğit ise uluslararası topluma bu operasyona karşı çıkma çağrısında bulundu.

09 Ekim 2019 - 17:33

Türk askerinin başlattığı Barış Pınarı Harekatı için tüm partiler, iyi dileklerini iletirken HDP'nin ise sessiz kalması dikkat çekti. HDP daha sonra düzenlediği basın toplantısında operasyonla ilgili, "Kuzey ve Doğu Suriye ile Rojova halkları Türkiye'de yaşayan halkların akrabası, dostu, kardeşidir. Yapılması düşünülen, vicdani ve ahlaki olarak kabul edilemez olan bu saldırı bölgesel istikrarsızlığı tetikleyecek." ifadelerini kullandı.

OPERASYONA KARŞI ÇIKMA ÇAĞRISINDA BULUNDU

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ile Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) temsilcileri, Fırat'ın doğusuna planlanan operasyona ilişkin HDP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında, hazırlanan ortak metni HDK Eş Sözcüsü sıfatıyla HDP Muş Milletvekili Koçyiğit okudu. Koçyiğit, uluslararası topluma bu operasyona karşı çıkma çağrısında bulundu.

"AHLAKİ OLARAK KABUL EDİLEMEZ"

Suriye'nin kuzeyi ve doğusundan Türkiye'ye tehdit değil barış ve kardeşlik mesajlarının geldiğini ileri süren Koçyiğit, "Kuzey ve Doğu Suriye ile Rojova halkları Türkiye'de yaşayan halkların akrabası, dostu, kardeşidir. Yapılması düşünülen, vicdani ve ahlaki olarak kabul edilemez olan bu saldırı bölgesel istikrarsızlığı tetikleyecek. DEAŞ, El Kaide gibi barbar çetelere alan açacak ve halklar arasında sonu gelmeyen nefret bariyerleri örecektir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı