Reklam
  • Reklam
TSK, Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısını...

TSK, Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı.

05 Mart 2018 - 13:04 - Güncelleme: 05 Mart 2018 - 13:13

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Türkiye'nin sınır hattı ile bölgedeki güvenlik ve istikrarın sağlanması, bölge halkının teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılması amacıyla Suriye´nin kuzeybatısında bulunan Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlere yönelik 20 Ocak'ta başlatılan 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda 45'inci güne girildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekâtı'nın başlangıcından bu yana 2 bin 777 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Bir haftada 20 terörist etkisiz hale getirildi

Bur açıklama da İçişleri Bakanlığı'ndan geldi.  Buna göre, 26 Şubat - 5 Mart'ta terör örgütleriyle mücadele kapsamında, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH), jandarma komando birlikleri ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) hava ve kara unsurlarınca, iç güvenlik operasyonları çerçevesinde bin 79 operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda bölücü terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 216, terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla 46, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında 765, sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında 37 zanlı gözaltına alındı.

Planlı operasyonlarda bin 64'ü terör suçları, 104'ü düzensiz göç ve 3 bin 530'u uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından olmak üzere 4 bin 698 şüpheli yakalandı.

İç güvenlik operasyonlarında aralarında bölücü terör örgütünün sözde bölge sorumlusu, "Adil" kod adlı Tarık Şen'in de bulunduğu 7'si ölü, 5'i sağ, 8'i teslim olmak üzere 20 terörist etkisiz hale getirildi.

Mardin, Tunceli, Tokat, Şırnak, Bitlis, Bingöl ve Diyarbakır'daki operasyonlarda terör örgütü mensuplarınca kullanılan 27 sığınak, barınak ve mağara ile tuzaklanan bir el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi.

Güvenlik güçlerince, patlayıcı yapımında kullanılan 578 kilogram madde, 17 el bombası, 24'ü ağır ve uzun namlulu olmak üzere 27 silah ile 55 bin 526 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi.

Siber suçlarla mücadele

FETÖ/PDY, PKK/TAK ve DEAŞ gibi bölücü terör örgütleri başta olmak üzere terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kasteden, nefret söylemleri içeren 690 sosyal medya hesabıyla ilgili çalışma yapılarak, tespit edilen 169 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

Düzensiz göçle mücadele kapsamında ​263'ü denizlerde olmak üzere 2 bin 915 kişi yakalandı, bu kişilere organizatörlük yaptıkları iddiasıyla 104 şüpheli gözaltına alındı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti