Reklam
  • Reklam
Trump’ın Zelenskiy’le yaptığı telefon görüşmesinin...

Trump'ın Zelenskiy'le yaptığı telefon görüşmesinin kayıtları yayınlandı

Trump'ın görevden alınması sürecinin başlatılmasına neden olan Ukrayna lideriyle yaptığı telefon görüşmesinin deşifresi yayınlandı. Deşifre, Trump'ın Ukrayna liderinden eski Başkan Yardımcısı Biden'ı araştırmasını istediğini gösteriyor.

25 Eylül 2019 - 17:46

Beyaz Saray tarafından yayımlanan ABD Başkanı Donald Trump ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy arasındaki telefon görüşmelerinde Trump'ın 2020'deki seçimlerde en büyük rakibi olarak gösterilen Joe Biden ve oğlu hakkında soruşturma açılması için Volodımır Zelenskıy'i zorladığı ortaya çıktı.

TRUMP, JOE BİDEN'IN FAALİYETLERİYLE İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILMASINI İSTEMİŞ

Özet döküme göre Trump, temmuz ayında seçim zaferini kutlamak için aradığı Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den, kendisinin 2020 ABD başkanlık seçimindeki Demokrat rakibi Joe Biden'ın faaliyetleriyle ilgili inceleme başlatmasını, bunun için Adalet Bakanı William Barr ile işbirliği yapmasını istemiş.Trump'ın araştırılmasını istediği konu ise eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın oğlu Hunter'ın yönetim kurulunda bulunduğu gaz şirketine yönelik herhangi bir soruşturmayı baskı yapmak suretiyle kapattırıp kapattırmadığı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti