Reklam
  • Reklam
TRANSSEKSÜEL GÜZELLİK YARIŞMASINDA!

TRANSSEKSÜEL GÜZELLİK YARIŞMASINDA!

07 Temmuz 2018 - 11:06

Kainat Güzellik Yarışması'na katılan ilk transseksüel: Angela Ponce

Kainat Güzellik Yarışması’nda İspanya'yı temsil edecek ismin belirlendiği Kainat Güzeli İspanya yarışmasında 26 yaşındaki transseksüel kadın Angela Ponce birinci oldu. Böylece Ponce, İspanya’da bir güzellik yarışmasını kazanan ilk transseksüel olma ünvanını elde etti. Kendisi ayrıca 'Kainat Güzellik Yarışması’na katılacak ilk trans birey' de olacak.

Kainat Güzeli İspanya yarışmasına katılan 22 yaşındaki transseksüel kadın Angela Ponce, 22 rakibini geride bırakarak birinci olunca bir değişimin fitilini ateşlemiş oldu. Ponce daha öne 2015 Dünya Güzeli İspanya yarışmasına da katılmış ama başarısız olmuş. Ama görüyorsunuz ki, azmin sonu selamet! Bu kez jüriyi o kadar etkiledi ki, ülkesini kasım ayında Las Vegas’ta gerçekleştirilecek Kainat Güzellik Yarışması’nda temsil etme hakkı kazandı.

Ponce, ayrıca Kainat Güzellik Yarışması’na katılacak ilk trans birey de olacak. Dünya değişiyor ve haliyle yarışma kuralları da değişiyor!.. Neyse ki 2012’de LGBTİ bireylere de yarışmaya katılım hakkı verildi.

“Her zaman hayalim olan bir şey gerçekleşti"

Ülkesinden tacını alan Ponce, kendisini destekleyenlere teşekkür etti ve LGBTİ için eşit hakları talep ettiği bir açıklama yaptı. Açıklamasında: “Her zaman hayalim olan bir şey gerçekleşti. Bugün hayatımda yeni bir dönem başlıyor. Kendime, hayat amacıma ve İspanya’ya adanmışlığımla Kainat Güzellik Yarışması’na gideceğim. Herkesi kapsama, saygı, tolerans, kendimize ve başkalarına yönelik sevgi mesajları ileteceğim.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti