Reklam
  • Reklam
TOGG, yerli arabanın tasarım sürecini anlatan bir video paylaştı

TOGG, yerli arabanın tasarım sürecini anlatan bir video paylaştı

Tasarımıyla gözleri boyayan yerli otomobille ilgili yeni bir video daha ortaya çıktı. TOGG, yerli otomobilin tasarım hikayesine ilişkin sosyal medyadan yeni bir paylaşım yaptı.

08 Ocak 2020 - 14:48

Yerli otomobil görücüye çıkmasıyla birlikte vatandaşların ilgi odağı oldu. Özellikleriyle ve tasarımıyla piyasalara sallayan yerli otomobilin tasarım sürecinin anlatıldığı bir video TOGG tarafından yayınlandı.

"TASARIM HİKAYESİ..."

Yapılan paylaşımda şu mesaja yer verildi: Eskizlerden tam boy modele, modelden gerçeğe, tasarım sürecimiz ve tasarım ekibimiz... Herkesin büyük beğenisini kazanan Türkiyenin Otomobili tasarım hikayesi mini bir belgesel ile Cuma günü burada.

60 YILIK HAYAL GERÇEK OLDU

Türkiye'nin 60 yıllık hayali gerçek oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle tanıtılan Türkiye'nin Otomobili büyük beğeni topladı. İlk araç 2022'de banttan inecek. Büyük beğeni toplayan yerli oto 'doğuştan elektrikli'. 300 ve 500 kilometre menzil opsiyonlarına sahip Türkiye'nin Otomobili, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşıyor. Araç 200 beygir güç ile 7.6 saniye, 400 beygir güç ile de 4.8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek.

ERDOĞAN: DÜNYAYA ADIMIZI DUYURACAK OTOMOBİL

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Hayalimiz, tüm hakları ülkemize ait olan, tasarımcılarımızın ve mühendislerimizin emekleriyle yoğrulan, milli teknolojilerle üretilen, dünyaya adımızı duyuracak bir otomobile sahip olmaktı. Elini taşın altına koyan babayiğitler ortaya çıktı ve Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nu (TOGG) kurdu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

HAKLARI YÜZDE 100 TÜRKİYE'YE AİT

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, yola çıkarken, fikri sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye'ye ait olan, en güncel halde küresel bir marka yaratmayı hedeflediklerini söyledi.Karakaş, ürün gamında 15 sene içinde 5 model olacağını vurgulayarak, "İlk 2 senede SUV'la başlayıp, akabinde 18 - 24 ay içinde C segment sedanımızı getireceğiz. Bu markanın isimlendirme sürecini önümüzdeki sene ortası tamamlamayı düşünüyoruz" dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti