Reklam
  • Reklam
Tire’de Sunullah Efendi büstü açıldı

Tire'de Sunullah Efendi büstü açıldı

İzmir'in Tire ilçesinde, 100 yıl önce düşman işgaline karşı milli mücadeleye destek veren Sunullah Efendi'nin büstü açıldı.

29 Mayıs 2019 - 10:19

Tire Belediyesi Kent Müzesi önündeki büstün açılışında konuşan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, büstün açılış tarihi olarak 28 Mayıs'ı seçmelerinin özel bir anlamı olduğunu, Yunan işgalinin 100 yıl önce 28 Mayıs'ta başladığını kaydetti.

Sunullah Efendi'nin o günlerde insanlara vatanperver çağrılarda bulduğunu, işgalin en başında onurlu bir duruş sergilediğini, Tire'de Kuvayımilliyenin ilk adımlarını atttığını ifade eden Duran, şöyle devam etti:

"Sunullah Efendi, Gökçen Efe ve zeybeklerine istihbarat sağlamış, lojistik destek vererek milli mücadelenin büyümesine ve işgale karşı büyük bir hareketin çıkmasına vesile olmuştur. Cumhuriyete kadar düşman ve işbirlikçileri ile cumhuriyetten sonra ise cahillikle mücadele etmiştir. Hayatı boyunca ilçesi ve ülkesi için çalışmış pek çok sivil toplum ve derneklerin ya kurucusu ya da destekçisi olmuştur. Tire'de cumhuriyet döneminin ilk müftüsü olan Sunullah Efendi aynı zamanda Halk Fıkrasının kurucularındandır."

Programda Duran, Sunullah Efendi'nin torunu Belgin Değirmencioğlu, Duran'a çiçek takdim etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek