Reklam
  • Reklam
TİCARET BAKANI PEKCAN’ DAN AÇIKLAMA

TİCARET BAKANI PEKCAN' DAN AÇIKLAMA

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yılın 11 aylık döneminde Türkiye ile Hindistan arasındaki ikili ticaret hacminin 8 milyar dolara ulaştığını belirterek, "Bu hacimde Hindistan'ın Türkiye'ye yaptığı ihracat daha yüksek. Daha dengeli ve sürdürülebilir bir ticaret ilişkisi kurmak için birlikte çalışmalıyız." dedi.

18 Aralık 2018 - 14:27 - Güncelleme: 18 Aralık 2018 - 14:39

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de, Hindistan Ticaret ve Sanayi ile Sivil Havacılık Bakanı Suresh Prabhu ve Tarım ve Çiftçilerin Refahı Bakanı Radha Mohan Singh ile görüştü.Pekcan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Hindistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FICCI) tarafından düzenlenen Türkiye-Hindistan İş Forumu'na da katıldı.

Prabhu ve DEİK Başkanı Nail Olpak'ın da hazır bulunduğu forumda konuşan Pekcan, Türkiye-Hindistan ilişkilerinin bugünkü seviyesine ulaşmasında iki ülke iş insanları ve yatırımcılarının büyük katkısının bulunduğunu söyledi.Pekcan, yapılacak iş görüşmeleri neticesinde Türkiye ile Hindistan arasındaki ticari ve ekonomik bağların daha da güçleneceğini ve yeni boyutlar kazanacağını dile getirdi.İkili ticari ilişkilerde son zamanlarda bir artış eğilimi yakalamanın memnuniyet verici olduğunu belirten Pekcan, Türkiye ile Hindistan'ın 2002 yılında 637 milyon dolar olan ikili ticaret hacminin geçen yıl sonunda yaklaşık 11 kat artarak 7 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Pekcan, bu yılın 11 aylık döneminde ise Türkiye ile Hindistan arasındaki ticaret hacminin 8 milyar dolara ulaştığına dikkati çekerek, "Bu hacimde Hindistan'ın Türkiye'ye yaptığı ihracat daha yüksek. Daha dengeli ve sürdürülebilir bir ticaret ilişkisi kurmak için birlikte çalışmalıyız." diye konuştu.Bakan Prabhu ile görüşmesine de değinen Pekcan, Türk firmalarının Hindistan pazarında karşılaştığı sorunları aktardığını, Prabhu'nun da sorunların çözümü için tarımdan bankacılık sektörüne kapsamlı bir heyetle şubat ayında Türkiye'yi ziyaret edeceğini söylediğini aktardı.Pekcan, yatırımların karşılıklı teşviki ve korunması anlaşmasının yeniden güncellenmesi için de heyetlerin görüşeceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Yerel paralarla ticaret konusunu da konuştuk. Hindistan'ın bazı ülkelerle yerel paralarla ticaret yaptığını, Türkiye ile de memnuniyetle çalışabileceklerini aktardılar. Bakan Prabhu, alım heyeti düzenlemeyi de önerdi. 'Biz alıcı firmaları getirelim, siz ihracatçı firmaları getirin, sonuç odaklı çalışalım.' dedi. Vize kolaylığı, Hindistan ve Türkiye arasındaki uçak sefer sayılarının artmasıyla da ikili ticaretimiz ve turizm ilişkilerimiz artacaktır." Dedi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti