Reklam
  • Reklam
Tesla Türkiye’ye bu yıl geliyor!

Tesla Türkiye’ye bu yıl geliyor!

Elon Musk, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; “Bu yıl içerisinde Tesla otomobilleri Türkiye’deki otomobil pazarına süremeyi planlıyoruz” açıklamasında bulundu. Elon Musk açıklamalarına; “Ülkenizi (Türkiye) seviyorum ve otomobillerimizi piyasaya sunarken bizzat kendim orada olacağım” şeklinde devam etti.

14 Mayıs 2018 - 13:05

Elon Musk, Twitter üzerinden Tesla Türkiye’ye ne zaman gelecek? sorusuna nihayet cevap verdi. Bakalım Tesla, ülkemize ne zaman resmi olarak giriş yapacak?

Elektrikli otomobil sektöründe öncü olan Tesla, uzun zamandır yurtdışında satışlarına devam ediyor. Ülkemizde de satılan Tesla otomobillerin artık resmi olarak satılması bekleniyordu. Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Tesla Türkiye‘ye ne zaman gelecek sorusunu bugün nihayet yanıtladı.

Daha önce ülkemizi ziyarete gelen Elon Musk, Mustafa Kemal Atatürk‘e olan hayranlığı ile Türkiye gündeminde yer bulmuştu. 300 binden fazla Tesla otomobil üreten firma, ülkemizde elektrikli otomobil furyasını başlatacak gibi görünüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu‘nun (TÜİK) güncel verilerine göre; Türkiye’de yaklaşık 12,2 milyon trafiğe kayıtlı otomobil bulunuyor. Ancak bunun çok düşük bir bölümünü elektrikli otomobiller oluşturuyor.

Tesla ülkemize geldikten sonra belli bölgelere şarj istasyonları ve teknik servisler kurulacak. Fiyatları ile her kesme hitap etmeyecek olan Tesla otomobiller, vergiler dahil ortalama 400 ila 600 milyar TL fiyat ile ülkemizde satılacak.

Bakalım ülkemize büyük hayranlık duyan Elon Musk, Tesla otomobil satışları ile Türkiye’de yüzü gülecek mi?

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti