Reklam
  • Reklam
Tarım ürünü ithal etmekten Türkiye’yi kurtarmalıyız

Tarım ürünü ithal etmekten Türkiye'yi kurtarmalıyız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tarım ürünü ithal etmekten Türkiye'yi kurtarmalıyız. Hollanda neden 180 milyar doların üzerinde ihracat yaparken Türkiye neden ithal eder." diye konuştu.

11 Haziran 2018 - 16:06

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya'da  bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çiftçilerle bir araya geldiği toplantıda, Malatya'da siyasete verilen önemi yakından izlediğini ifade etti.

Türkiye'de herkesin siyasi fikirleri ve inançlarının farklı olabileceğini ancak herkesin birbirine insan olmasından ötürü saygı duyarak yaklaşması ve fikirlerine saygı göstermesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, ülkede huzur ve ötekileştirmeden yaşam hakkı tanınmasını sağlamak istediklerini ifade etti.

Batılı güçlerin Türkiye'ye "Tarımdan çıkın buğday verelim, pamuk ekmeyin biz size verelim" dediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, oysa ki Türkiye'nin ve vatandaşlarının tarımı da hayvancılığı da yapacak bilgi ve yeteneğe sahip olduğunu kaydetti.

Çiftçilerin de bunları düşünerek 24 Haziran'da sandığa gitmesi gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Çiftçi ve tarım, bu ülke için stratejik bir öneme sahiptir, vazgeçilmezdir. Belki ayakkabı giymeyebilirsin ama yemek yemek zorundasın. Nasıl oldu da kendi kendine yetebilen bir ülke bu hallere düştü. Kayısının Malatya için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Rahmetli Özal ile buralara çok geldim. Tarımı şaha kaldırmak zorundayız. Dışarıdan tarım ürünü ithal etmekten Türkiye'yi kurtarmalıyız. Hollanda neden 180 milyar doların üzerinde ihracat yaparken, Türkiye neden ithal eder? Tek bir neden var. Orada çiftçisini düşünen siyasetçiler var." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erdoğan: Bağımsızlık ancak gençlerin azmi ve kararlılığıyla korunabilir
Erdoğan: Bağımsızlık ancak gençlerin azmi ve kararlılığıyla...
Maduro, Türkiye'yle imzalanmış  anlaşmayı canlı yayında onayladı
Maduro, Türkiye'yle imzalanmış anlaşmayı canlı yayında...