Reklam
  • Reklam
TARİHİ BEŞKAPILAR KALESİNDE ŞİİRLER ŞARKILARA KARIŞTI

TARİHİ BEŞKAPILAR KALESİNDE ŞİİRLER ŞARKILARA KARIŞTI

İzmir’in Foça İlçesi’nde bulunan tarihi Beşkapılar Kalesi “Kadim Anadolu” başlıklı şiir ve müzik etkinliğine sahipliği yaptı. Ünlü şairlerin hem kendi hem başka şairlerin “Anadolu” şiirlerini dillendirdiği gecede asıl işleri eğitimcilik olan müzisyenler şiir aralarında çaldıkları türkü ve özgün şarkıları kaleyi dolduran sanatseverlerle birlikte söyledi.

29 Haziran 2019 - 16:26

Yarın Derneği’nin Kültür ve Turizm bakanlığı ve Foça Belediyesi’nin destekleriyle düzenlediği “Kadim Anadolu” müzik ve şiir dinletisine şairler Hüseyin Yurttaş, Ahmet Günbaş, Oğuz Tümbaş, Eşref Karadağ, Özge Sönmez ve Özlem Tezcan Dertsiz şiirleriyle katıldı. Solo Gitar’da öğretmen Boray Uzerk,  Bas Gitar’da müzik öğretmeni Can Kaya, yan flütte EÜ Devlet Konservatuarı Yüksek Lisans öğrencisi Özgür Duran’dan oluşan grup şarkılarıyla, öğretim üyesi Engin Topuzkanamış Kopuz ve Bağlama’yla çalıp söylediği türkülerle geceye  renk kattılar.  Etkinliğin sunumunu da üstlenen M.Ümit Görgülü son bölümde sinema sanaçısı ihsan Yüce’nin hayatı boyunca yazdığı tek şiiri okudu.  Şair Can Yücel ile İhsan Yüce’nin arkadaşlık ve anılarını anlattı. Programı kendi şiiriyle tamamladı.

Foça Belediye Başkanı CHP’li Fatih Gürbüz’ün de bir süre izlediği etkinlik, şair ve müzisyenlere belediye meclis üyesi Mukaddes Yarba tarafından teşekkür edilmesi  ve açılan stantta şairlerin kitaplarını imzalaması ile sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti