Reklam
  • Reklam
TALİBAN, BURKA GİYMEYEN KADINLARI İNFAZ ETMEYE BAŞLADI

TALİBAN, BURKA GİYMEYEN KADINLARI İNFAZ ETMEYE BAŞLADI

Pazar günü Kabil'i ele geçirerek Afganistan'ın yönetimini fiilen devralan Taliban verdiği yapıcı mesajlara rağmen Takhar vilayetinde bir kadını burka giymediği için infaz etti. Olaya ait görüntü sosyal medyanın bir numaralı konusu oldu.

18 Ağustos 2021 - 14:31

BURKANIN ZORUNLU OLMADIĞINI AÇIKLAMIŞLARDI

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Taliban yetkilileri, kadınların şeriat kuralları çerçevesinde iş ve eğitim hayatına katılabileceklerini söyledi. Taliban sözcüsü ayrıca kadınların burka giymesinin şart olmadığını ama başörtüsünün zorunlu olacağını söyledi.

GÜNDEM OLDU

Sosyal medyada da yayınlanan fotoğraf binlerce kişi tarafından paylaşıldı ve kısa sürede gündem oldu. Söz konusu infazın Taliban'ın genel af ilan edip, kadınlara yönetime katılmaları çağrısı yaptığı gün olan dün gerçekleştiği öğrenildi.

GENEL AF İLAN ETMİŞLERDİ

Dün Taliban'ın kültür komisyonu üyesi Enamullah Samangani, kontrollerine geçen Afgan devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, Afganistan'da herkes için "af" ilan ettiklerini belirterek kadınları yönetime katılmaya davet etmişti.

Hatta Taliban yetkililerinden birisi, kadın bir spikerin sunduğu televizyon programına katılarak röportaj vermişti. Bu yayın, izleyenlere Taliban'ın radikal politikalarında ılımlı bir havanın esmeye başladığını düşündürtmüştü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti