Reklam
  • Reklam
Suudi Arabistan Kralı’nın koruması defnedildi: Kral cenazeye...

Suudi Arabistan Kralı'nın koruması defnedildi: Kral cenazeye gitmedi

Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz'in yakın korumalığını yapan Tümgeneral Abdulaziz bin Beddah el-Fağım öldürülmüştü. Bugün defnedilen korumanın cenazesine Kral'ın katılmaması gözlerden kaçmadı.

30 Eylül 2019 - 11:03

Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz'in yakın koruması olan Tümgeneral Abdulaziz bin Beddah el-Fağım dün öldürüldü. 17 yıl boyunca Kral'ın yakın korumalığı üstlenen Fağım bugün düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenaze törenine Kral Selman'ın katılmaması dikkat çekti.

KRAL SELMAN YOKTU

Tümgeneral Abdulaziz bin Beddah el-Fağım'ın cenazesi Kabe'de kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Kral cenazeye katılmazken törene Tümgeneral Abdulaziz bin Beddah el-Fağım'ın ailesi ve yakın çevresi katıldı. 

SUİKASTE UĞRADI İDDİASI

Abdülaziz'in bu ay içinde Veliaht Prens Muhammed bin Selman tarafından görevden alındığı ve siyasi bir suikaste kurban gitmiş olabileceği iddia edilmişti. 

NE OLMUŞTU?

Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz'in yakın korumalığını yapan Tümgeneral Abdulaziz bin Beddah el-Fağım'ın öldürüldüğü Suudi devlet televizyonu tarafından duyuruldu. General Abdülaziz 2002 yılından beri Kral Selman'ın yakın korumalığını yaptığı ve Kral'ın en yakınındaki isimlerden biri. Devlet televizyonunda konuya ilişkin daha fazla açıklamaya yer verilmedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti