Reklam
  • Reklam
Suriyeliler Kurban Bayramı için memleketine dönmeye başladı

Suriyeliler Kurban Bayramı için memleketine dönmeye başladı

Kurban Bayramı nedeniyle Türkiye’deki Suriyeliler, Bab El-Hava Sınır Kapısı’ndan geçerek Suriye’ye ulaşmaya başladı.Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla Türkiye'deki Suriyeliler, Türkiye - Suriye arasındaki Bab El-Hava Sınır Kapısı’ndan geçerek evlerine dönmeye başladı.

07 Temmuz 2021 - 12:53

Sabahın erken saatlerinden itibaren ülkesinde bayramı geçirmek isteyen çok sayıda Suriyeli, geçiş için sıraya girdi. Resmi işlemleri tamamlanmasının ardından Suriyeliler, Türkiye'den Suriye'ye corona virüsü (Covid-19) önlemleri kapsamında 20 kişilik gruplar halinde giriş yaptı.

Suriye tarafındaki Bab El-Hava Sınır Kapısı Medya ve Halkla İlişkiler Ofisi Direktörü Mazen Alluş, “Bayramda yaklaşık 35 bin Suriyelinin Bab El-Hava Sınır Kapısından Suriye'ye giriş yapması bekleniyor. Suriyelilerin geçişleri bugünden itibaren 18 Temmuz'a kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de ikamet eden Suriyeli mülteci Radwan Al-Homsi ise, “Türkiye, Bab El-Hava Sınır Kapısı'ndaki yetkililer bayram tatili için geçişlere izin verdi. Suriyeliler bu habere sevindiler, çünkü 2 yıl önce corona virüsü salgını nedeniyle Suriye’ye gidemediler ve evlerinde bayram tatillerini geçiremediler. Bugün Suriye’ye girişin ilk günüydü. Türkiye ve Suriye tarafları Suriye’ye giriş için prosedürleri kolaylaştırdı” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti