Reklam
  • Reklam
SURİYELİLER İZMİR’ DE YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR !

SURİYELİLER İZMİR' DE YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR !

Suriyeliler Türkiye'nin pek çok yerinde olduğu gibi İzmir'de de yaşam mücadelesi veriyor. Zor şartlar altında yaşayan Suriyeli göçmenler gönüllülerin yardımlarıyla hayatlarını sürdürüyor.

04 Şubat 2019 - 12:28

Suriyeliler Türkiye'nin pek çok yerinde olduğu gibi İzmir'de de yaşam mücadelesi veriyor. Zor şartlar altında yaşayan Suriyeli göçmenler gönüllülerin yardımlarıyla hayatlarını sürdürüyor. İzmir'in Torbalı ilçesi Subaşı Mahallesi'nde, kurdukları çadırlarda yaşayan Suriyeliler, zor şartlarda hayata tutunmaya çalışıyor. İhtiyaçlarının çoğunu karşılayamayan Suriyeliler, gönüllülerin yardımları ile hayatını sürdürüyor. Sağlıksız ortamda büyüyen çocukların birçoğu okula gitmiyor. Genç yaştaki Suriyeliler de çalışma hayatına giremedikleri için zamanlarının büyük bölümünü çadırlarda geçiriyor.

Torbalı ilçesinde birçok farklı noktada kurdukları yaklaşık 6 metrekarelik çadırlarda, kalabalık gruplar halinde yaşayan Suriyeliler, yaz aylarında mevsimlik tarım işçisi olarak çalışıyor. Kışın iş bulamayan Suriyeliler, gönüllü vatandaşların kendilerine yaptığı yardımlarla hayata tutunuyor. Çadırlarda kalan çocukların ayaklarında ayakkabı ve çorap olmaması dikkat çekerken, yine temel ihtiyaçlarının birçoğunu karşılayamayan Suriyeli sığınmacıların, pazar yerlerinde atılan sebzeleri toplayarak yemek yaptıkları da görülüyor. Torbalı'nın Subaşı Mahallesi'nde yaşayan Suriyeliler, tarım arazilerinin yanı başına kurdukları çamurun içindeki çadırları için de arsa sahiplerine para ödüyor. Çadırda yaşayanlardan 3 çocuk babası olan Ramazan Ali (47), çok zor şartlarda yaşadıklarını, kaldıkları çadırların sağlıksız olduğunu, ihtiyaçlarının bir çocuğunu karşılayamadıklarını belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek