Reklam
  • Reklam
SURİYE REJİMİ TÜRKİYE’Yİ TEHDİT EDİYOR,

SURİYE REJİMİ TÜRKİYE'Yİ TEHDİT EDİYOR,

Suriye Ordusu gözünü Afrin'e dikti. Suriye ordusunun Afrin’e yerleşme olasılığı, YPG/PYD terör örgütüne karşı düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nın, Suriye ile yapılan bir savaşa dönebileceği anlamına da geliyor. Al Mayadeen’in haberine göre, Esad güçleri YPG’ye destek vermek için Afrin’e girdiği takdirde ön cephelere yerleşecek ve sıcak çatışmalarda rol alacağı haberlere yansıdı.

17 Şubat 2018 - 14:26

SURİYE TÜRKİYE’Yİ RESMEN TEHDİT EDİYOR

Suriye cephesinden, Zeytin Dalı Harekatı’nın başından bu yana tehditkar açıklamalar yapıldı. Bu açıklamaların sonuncusu, Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad’dan geldi. Mikdad, “Suriye hava savunma sistemleri, Suriye'ye saldıracak her uçağı vurmak üzere aktif hale getirildi. Bu ister İsrail uçağı olsun, ister Amerikan uçağı olsun, isterse Türkiye ya da Suriye'ye zarar verecek başka bir ülkenin uçağı olsun fark etmez” ifadelerini kullandı ve “Araplar ve Kürtler birlik olup Türkiye ile savaşmalı” dedi.

Bu saçma açıklamaların sonucunda Türkiye'den nasıl bir tepki geleceği merak edilmekle birlikte Türkiye'nin ABD ile masaya oturmaları ve kısmen bazı konularda mutabakata varmaları rejim yönetimini rahatsız ettiğini gösteriyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti