Reklam
  • Reklam
Soylu ve İmamoğlu, Adnan Menderes’i anma töreninde tokalaştı

Soylu ve İmamoğlu, Adnan Menderes'i anma töreninde tokalaştı

Son dönemlerde birbirlerine yönelik sert ifadeler kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adnan Menderes'i Anma Töreni'nde bir araya gelerek tokalaştı.

17 Eylül 2019 - 13:10

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerlerine kayyum atanan HDP'li büyükşehir belediye başkanlarını ziyaret ettikten sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tepki göstermesi sonucu ikili arasında, yeni bir polemik başlamıştı.

"PEJMÜRDE EDERİZ"

Soylu, İmamoğlu'nun bu ziyaretini hedef alarak; "Başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz." demişti. İBB Başkanı ise bu açıklamaya; "Kayyum meselesini ortaya getirmek, bunların tümü bir polemik. Ben kimin, ne diyeceğini umursamıyorum." diye cevap vermişti.

SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRMİŞTİ

Süleyman Soylu, "Pejmürde ederiz" sözleriyle ilgili olarak daha sonra yaptığı açıklamda ise; "İstanbul ve Ankara için kayyum söz konusu değil. Terörü destekliyorsanız, teröre yardım ve yataklık yapıyorsanız, terörle irtibatınız varsa elbette devlet burada gereğini ortaya koyar. Ama ne İstanbul ne Ankara için böyle bir değerlendirmemiz söz konusu değil. DiyarbakırMardin ve Van'ı kurtarabilmek için bunu çarpıtıyorlar. Bu sulandırılmaya çalışılan bir değerlendirmedir." demişti.

YAN YANA SAF TUTTULAR

Hem İstanbul seçimleri öncesinde hem de geçtiğimiz hafta sık sık karşı karşıya gelen bu iki isim, Adnan Menderes'i Anma Töreni'nde Menderes'in mezarı başında yan yana geldi. İkili anma töreninin ardından tokalaştı o anlar objektiflere yansıdı.

KÜLLİYE'DEKİ BULUŞMADA MESAFELİ DURMUŞLARDI

Öte yandan Süleyman Soylu ve Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki büyükşehir belediye başkanları toplantısına katılmış, ancak iki isim de oldukça büyük olan salonda birbirlerinden çok uzakta yer almıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek