Reklam
  • Reklam
Son dakika: Uludağ’da kaybolan dağcıları arayan 4 kişilik AKUT...

Son dakika: Uludağ'da kaybolan dağcıları arayan 4 kişilik AKUT ekibi de kayboldu

Son dakika: Uludağ'da kaybolan dağcıları arayan 4 kişilik AKUT ekibi, yoğun sis ve kar fırtınası sebebiyle kayboldu. Telsiz irtibatı kesilen ancak konumları tespit edilen ekibi kurtarmak için bir başka ekip yola çıktı.

04 Aralık 2019 - 15:42

Bursa Uludağ'da zirve tırmanışı yaparken kaybolan dağcıları arayan AKUT ekibi de kayboldu. Arama çalışmalarına katılmak için yola çıkan 4 kişiyle telsiz irtibatı kesildi. Ekibin yoğun sis ve kar fırtınası sebebiyle kayboldukları anlaşıldı. Jandarma Arama Kurtarma, AFAD ve ANDA ekipleri konumları tespit edilen AKUT ekibini kurtarmak için yola çıktı. Uludağ'da, pazar akşamı zirve tırmanışı yaparken kaybolan amatör dağcılar Mert Alpaslan ve Efe Sarp'ı arama çalışmaları, aralıksız sürüyor. Dün akşam saatlerinde arama çalışmalarına katılmak üzere yola çıkan 4 kişilik AKUT ekibiyle, sabah saatlerinde telsiz irtibatı kesildi.

KAYBOLAN DAĞCILARI ARAYAN AKUT EKİBİ DE KAYBOLDU

Bir süre sonra telsizle iletişim kurulan AKUT ekibinin Karadere Bölgesi'nde yoğun sis ve kar fırtınası sebebiyle kayboldukları, kurtarma ekibinden 1 kişinin ise su birikintisine düştüğü ve diğer 3 kişi tarafından kurtarıldığı belirtildi.

DONMA TEHLİKESİ GEÇİRDİLER

Jandarma Arama Kurtarma, AFAD ve ANDA ekipleri, konumları tespit edilen AKUT ekibini kurtarmak için yola çıktı. Öte yandan dereye düştükten sonra kurtarılan AKUT ekibi personelinin donma tehlikesi geçirdiği öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek