Reklam
  • Reklam
Son dakika: Trump’tan Türkiye’ye Barış Pınarı Harekatı...

Son dakika: Trump'tan Türkiye'ye Barış Pınarı Harekatı övgüsü: İyi iş çıkarıyorlar

Son dakika: ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'na övgüler dizerek, "Türkiye ile iyi ilişkilerimiz var. Yeterince uzun süre sınırlarında kaldık, artık sınırlarından çekildik. İyi iş çıkarıyorlar" dedi.

03 Aralık 2019 - 14:08

İngiltere'nin başkenti Londra'da başlayacak NATO zirvesi öncesi Genel Sekreter Jens Stoltenberg ile bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump; Fransa, Ukrayna ve İngiltere ilişkilerinin yanı sıra Türkiye'ye de değindi. ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'yle ilgili son dakika mesajlar verdi. Türkiye'yi çok sevdiğini söyleyen Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşebileceğini belirtti. Trump, "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" diyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a da tepki gösterdi.

TÜRKİYE'YE BARIŞ PINARI ÖVGÜSÜ

Trump verdiği mesajda, "Türkiye ile ilişkilerimiz iyi. Türkiye'yi seviyorum. Erdoğan'la iyi anlaşıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşebilirim" diye konuştu. Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'na da övgüler dizen Trump, "Yeterince uzun süre sınırlarında kaldık, artık sınırlarından çekildik. İyi iş çıkarıyorlar" dedi.

BAĞDADİ OPERASYONU'NDA DA TÜRKİYE VURGUSU YAPTI

Türkiye'nin DEAŞ lideri Ebubekir El Bağdadi'nin yakalanması operasyonunda çok yardımcı olduğunu anlatan Trump, "Daha iyisini yapamazdı, daha fazla destek veremezdi" diye konuştu. Trump, "Suriye'deki operasyonu sonrası NATO üyesi olarak kalmalı mı?" sorusuna ise bunun üyeler arasında tartışılacak bir mesele olduğunu söyleyerek yanıt verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti