Reklam
  • Reklam
Son dakika: Barış Pınarı Harekatı bölgesine teröristler...

Son dakika: Barış Pınarı Harekatı bölgesine teröristler tarafından son 24 saatte 11 taciz saldırısı gerçekleştirildi

Son dakika: Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında teröristler tarafından Barış Pınarı Harekatı bölgesine son 24 saatte 11 taciz saldırısının gerçekleştirildiği bildirildi.

06 Kasım 2019 - 12:02

Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin varılan mutabakata uyduğunu söyledi. Terör örgütü PKK/ YPG'nin ise anlaşmaya uymayarak tacizlere devam ettiğine vurgu yapıldı. "TSK tarafından Güvenli Bölge tesisine yönelik varılan mutabakata tam olarak uyulurken, PKK/YPG'li teröristlerin ise Barış Pınarı Harekât bölgesine yönelik tacizleri sürüyor. Teröristler çoğunluğu havan ve tanksavar roketi olmak üzere son 24 saatte 11 taciz/saldırı gerçekleştirdi."

SON 24 SAATTE 11 TACİZ/SALDIRI

MSB, PKK/YPG'li teröristlerin, Barış Pınarı Harekat bölgesine çoğunluğu havan ve tanksavar roketi olmak üzere son 24 saatte 11 taciz ve saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, harekat bölgesine ilişkin son gelişmelere yer verildi. Açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Güvenli Bölge tesisine yönelik varılan mutabakata tam olarak uyulurken, PKK/YPG'li teröristlerin ise Barış Pınarı Harekat bölgesine yönelik tacizleri sürüyor. Teröristler çoğunluğu havan ve tanksavar roketi olmak üzere son 24 saatte 11 taciz/saldırı gerçekleştirdi." ifadeleri kullanıldı.

BAKANLIK, İNGİLİZCE DE PAYLAŞTI

Öte yandan Bakanlık, Twitter'dan yaptığı açıklamayı dünya kamuyouna duyurmak maksadıyla, açıklamanın İngilizce bir kopyasını da paylaştı.

NE OLMUŞTU?

Türkiye, sınırda oluşturulmak istenen terör koridorunu engellemek maksadıyla 9 Ekim tarihinde Suriye'ye başlattığı operasyona, ABD ile varılan mutabakat sonucunda ara vermişti. Mutabakata göre Türkiye operasyonlara ara verecek, terör örgütü PKK/YPG Güvenli Bölge'den çekilecekti. ABD'nin ardından Erdoğan'ın Rusya ziyaretinde varılan Soçi mutabakatında da Türkiye operasyonlara ara vereceğini taahhüt etmiş, Rusya da terör örgütünün Güvenli Bölge'den çekileceğini taahhüt etmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti