Reklam
  • Reklam
Son dakika: ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği önünde gerginlik!...

Son dakika: ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği önünde gerginlik! Göstericiler binanın duvarını ateşe verdi

Son dakika: Amerikan savaş uçaklarının Ketaib Hizbullah üslerini vurmasını protesto eden göstericiler, Irak'taki büyükelçilik binasına girmeye çalışıyor. Kalabalık grup arasında Haşdi Şabi milisleri de var. Elçilik önünde toplanan göstericiler binanın duvarını ateşe verdi. Göstericiler ayrıca duvara "Halk tarafından kapatıldı" yazdı.

31 Aralık 2019 - 12:57

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bugün göstericiler ABD Büyükelçiliği önünde toplandı. Elçiliğe girmeye çalışan protestocular, binanın duvarını ateşe verdi. Yeşil Bölge'de bulunan büyükelçilik binasına girmeye çalışan protestocular, Washington yönetiminin Ketaib Hizbullah üslerini bombardımana tutmasını protesto ediyor.

EYLEM ÇADIRLARI KURMAYA BAŞLADILAR

'ABD'ye ölüm' sloganları atan ve Amerikan bayrağını yakan öfkeli kalabalık arasında, Haşdi Şabi militanları da yer alıyor. Anadolu Ajansı, Haşdi Şabi'ye bağlı tugay komutanlarının da protestocular arasında yer aldığını ve göstericilerin bina önünde eylem çadırları kurmaya başladığını aktarıyor. Reuters haber ajansı ise, büyükelçiliğin ana kapısı önündeki göstericilerin sayısının binlerce olduğunu bildiriyor.

DİPLOMATLAR BİNAYI TERK ETTİ

Göstericiler ayrıca elçilik binasının duvarına 'Halk tarafından kapatıldı' yazdı. Yerel medyaya göre elçilikteki ABD'li diplomatlar daha önce binayı terk etti. Amerikan savaş uçakları, İran destekli Ketaib Hizbullah militanlarını Irak ve Suriye'de hedef almıştı. Saldırının gerekçesi ise, Kerkük'teki bir Amerikan üssüne roket atılması ve bir ABD vatandaşının ölmesi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti