Reklam
  • Reklam
SİVİL POLİSİ TURİST SANAN TAKSİCİ TAKSİM’DEN ŞİŞLİ’YE...

SİVİL POLİSİ TURİST SANAN TAKSİCİ TAKSİM'DEN ŞİŞLİ'YE 500 TL TALEP ETTİ

Beyoğlu ve Eminönü'nde Sivil Trafik Ekipleri tarafından taksi denetimi yapıldı. Arap turist gibi davranarak taksilere binen sivil ekipler, kural ihlali yapan sürücüleri kameraya çekerek tespit etti. Bir taksici Taksim'den Nişantaşı'na 50 avro isterken, bir diğer sürücü ise Taksim'den Şişli'ye 500 TL ücret çıkardı.

10 Ağustos 2021 - 17:04

İstanbul'daki öğlen saatlerinde Trafik Şube Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle turistlerin çok olduğu noktalarda taksi denetimi yaptı. Sivil Trafik Ekipleri'ne bağlı 2 personel taksilerin yanına giderek Arap turist gibi davrandı. Taksiciler, turist zannettikleri sivil ekiplerle ücret pazarlığının ardından polisleri araca aldı.

KURALLARA UYMAYANLARA CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Emniyet kemeri takmamak, araç içinde tütün mamulleri, taksimetre açmamak gibi kural ihlallerini tespit eden sivil ekipler, kimliklerini göstererek taksicileri denetim noktalarında durdurdu. Yapılan ihlallere göre cezai işlem uygulandı. Eminönü'ndeki denetimde bir taksicinin ehliyetine art arda kural ihlali yaptığı için el konuldu. Aracı trafikten men edildi.

TAKSİM'DEN NİŞANTAŞI'NA 50 AVRO İSTEDİ

Polisin verdiği bilgiye göre, Eminönü'nden Taksim'e 90 lira istediği için de taksiciye cezai işlem uygulandı. Beyoğlu'ndaki denetimdeyse bir taksici Taksim'den Nişantaşı'na 50 avro istedi, bir diğer taksiciyse Taksim'den Şişli'ye 500 TL istedi. Usulsüz fiyat pazarlığı yapan, yolcu seçen, taksimetre açmayan, emniyet kemeri takmayan taksi sürücülerine değişen miktarlarda para cezası kesildi. Beyoğlu'nda 2 taksi çekici yardımıyla otoparka götürüldü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti