Reklam
  • Reklam
’SEZAR’ IN HAKKINI SEZAR’ A VERİN’

'SEZAR' IN HAKKINI SEZAR' A VERİN'

10 Nisan 2019 - 13:46

 

 

KİŞİYE ÖZEL DEMOKRASİ OLMAZ, OLURSADA BUNUN ADINA TOTALİTER REJİM DENİR

RA Grup Stratejik Araştırmalar Merkezi Genel Müdürü Rıdvan Akgün İstanbul’ daki seçim sonuçları hakkında açıklamada bulunan Akgün, Yüksek Seçim Kurulu’na şu şekilde seslendi:  “Sezar’ın hakkını, Sezar’a verin!”

İstanbul’ da yeniden seçimlerin yapılması yönünde Türkiye’ de yeni bir telaş, yeni bir kaos, yeni bir tartışmanın çıkacağını belirten Akgün bu defa demokrasi konusunda da endişelerin gündeme taşınacağını söyledi. Türkiye’nin büyük bir kesiminin Ekrem İmamoğlu’ nun derhal mazbatasını alıp göreve başlamasını istediğini dile getirerek YSK’ nın da kararını bugün veya yarın Ekrem İmamoğlu lehinde kullanması bekleniyor, dedi.

Sözlerini şu şekilde devam ettiren Akgün: “ Fakat bir yorum yapacak olursak, seçimler yenilenmemeli!  Normalde YSK’ nın doğal kararıyla mazbata kim kazanmışsa ona verilmelidir. Yeni bir seçim demek Türkiye ve gündemin ona odaklanması demektir. Halkımız şu anda evine götüreceği ekmeğini, aşını, kirasını, elektriğini, suyunu ve tüm giderlerini nasıl karşılayacağım?  diye düşünüyor. Vatandaşın ceplerinde ateş var para yok, esnaf işsiz, emeklinin almış olduğu para yetersiz, sanayi şu anda durmuş vaziyette. Kobiler bu ekonomik sıkıntıya çözüm arıyor, bankalar para musluğunu kısmış verdiği krediler için nasıl da temerrüt faizi uygularım diye bunları düşünüyorlar.  Kapımızda çözülmesi gereken büyük bir tehlike var. Bunun adı geçim ekonomisi bunlara odaklanmalıyız” diye konuştu.

Türkiye’ ye ekonomik bir can suyunun lazım olduğunu söyleyerek bu suyun oluşması için derhal İstanbul’ da Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu mu olacak? Binali Yıldırım mı olacak? Biran önce bu soru işaretlerinden kurtulmalıyız dedi ve sözlerine şöyle  devam etti: “Türkiye fabrika ayarlarına geri dönmelidir ve ekonomiye odaklanmalıdır. Türkiye’ nin önündeki tek kurtuluş yolu ekonomide alınacak yapısal kararlar ve yapısal dönüşümler olabilir. Bu konuyla ilgili tüm yurttaşlarımıza büyük görevler düşmektedir”

Sözlerini şu kelimelerle sonlandıran Akgün“İstanbul’da seçimin yenilenmesi emsal teşkil edecek ve sonraki seçimlerde içtihat oluşturacaktır. Kişiye özel demokrasi olmamalı, seçimler artık Türkiye gündeminden çıkmalıdır.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı