Reklam
  • Reklam
Serbest Dalış ve Zıpkınla Balık Avcılığı Eğitimi Başlıyor

Serbest Dalış ve Zıpkınla Balık Avcılığı Eğitimi Başlıyor

Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) spor eğitim programları kapsamında “Serbest Dalış ve Zıpkınla Balık Avcılığı” eğitimi verecek.

04 Temmuz 2019 - 11:58

EGESEM’in spor programları içinde yer alan “Serbest Dalış ve Zıpkınla Balık Avcılığı” eğitimi 11-14 Temmuz 2019 tarihleri arasında katılımcılarıyla buluşacak. Eğitmenliğini EÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Ulaş’ın üstlendiği eğitimde kursiyerlere, serbest dalışın terminolojisi, terim ve tanımları, serbest dalış antrenman teknikleri, malzeme seçimi ve özellikleri, serbest dalışta karşılaşılan sağlık sorunları, sığ su bayılması, samba, black-out, tehlikeli türler ve ilkyardım, zıpkınla balık avcılığında teknikler, türe özel av teknikleri gibi konular hakkında bilgiler aktarılacak.

Eğitim, teorik ve uygulamalı derslerden oluşacak

EÜ AKM EGESEM Seminer Salonunda gerçekleşecek dersler kapsamında; serbest dalışın tanımı, serbest dalış şekilleri, nefes tutma mekanizması, serbest dalışta sağlık sorunları (kulak eşitleme, sığ su bayılması, barotravmalar) serbest dalışta kullanılan malzemeler ve özellikleri, balık türleri ve davranışları, av sahası bilgileri, avcılık şekilleri ve mevzuat gibi eğitimler verilecek. Programın uygulama dersleri kapsamında ise  Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezine ait EGEDERİN gemisiyle Urla’da iki gün boyunca dalış ve avcılık çalışması yürütülecek.

Deniz eğitimi Urla İskeleden hareket eden EGEDERİN Gemisi ile verilecek. Teorik dersler ise Ege Üniversitesi Atatürk Kültürü Merkezi EGESEM Eğitim Salonu’nda 11-14 Temmuz 2019 tarihleri arasında katılımcılara aktarılacak. Dört gün sürecek olan eğitim sonunda “ EGESEM Katılım Belgesi” verilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti