Reklam
  • Reklam
Şehitlerin isimleri kütüphanelerde yaşatılıyor

Şehitlerin isimleri kütüphanelerde yaşatılıyor

Afyonkarahisar'da 15 kişilik "Yaşayan Şehit Kütüphaneleri Topluluğu"nun sosyal medyada organize olarak temin ettiği kitaplarla kamu kurumları ve okullarda açtığı kütüphanelerde şehitlerin isimleri yaşatılıyor.

29 Temmuz 2019 - 12:22

Gençlik ve Spor ile Dışişleri bakanlıklarının desteğiyle çalışmalar yürüten "Yaşayan Şehit Kütüphaneleri Topluluğu", Türkiye genelinde açtıkları kütüphanelerle hem şehit ailelerini mutlu ediyor hem de topluma örnek oluyor.

Şimdiye kadar "Yaşayan Şehit Kütüphaneleri" projeleri kapsamında 33 kütüphanenin kurulmasına öncülük eden topluluk, Afyonkarahisar'da da 15 gönüllüsüyle hizmet veriyor.

Topluluk, sosyal medyada organize olarak temin ettikleri kitaplarla, kentteki Hamidiye Ortaokulunda "Şehit Özel Harekat Polisi Ahmet Altun" ile Gedik Ahmet Paşa İlkokulunda "Şehit Er Kamil Tunç" kütüphanelerini açtı.

Kente üçüncü kütüphanenin hazırlıklarını yapan topluluk, Kurban Bayramı'ndan sonra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne ait Çocuk Evleri sitesinde de "Şehit Ömer Bilal Akpınar" ismiyle yeni kütüphane kurmaya hazırlanıyor. 

Topluluğun Afyonkarahisar İl Koordinatörü Hilal Kalafat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yaşayan Şehit Kütüphaneleri topluluklarının Türkiye'nin 81 ilinde faaliyet yürüttüğünü söyledi.

Hazırladıkları projelerinin ardından sosyal medya hesaplarından afiş ve kitaplar için adres bilgilerini paylaştıklarını dile getiren Kalafat, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin doğusundan batısına ve her noktasından gönüllü herkes, bizlerle iletişime geçerek kitap gönderiyor. İsteyenler kitapları yeni alabiliyor, isteyenler ellerindeki okunmuş kitapları yolluyor. Bizler bu kütüphaneleri tamamen gönüllü arkadaşlarımızın ve duyarlı vatandaşlarımızın destekleriyle oluşturuyoruz. Boyacımız, mobilyacımız ve reklamcımız tamamen gönüllü insanlar. Yine, kitapları toplayan, seçip ayıran ve getirip dolaplara yerleştiren arkadaşlarımızın hepsi çok duyarlı insanlar."

Bu kütüphaneler sayesinde "şehitlerin kalp atışlarını hissettiklerini" anlatan Kalafat, "Ayette 'Onlar ölü değildir, diridirler.' diye belirtiliyor. Onlar hala yaşıyorlar. Bütün çalışmalarımızda o ayeti iliklerimize kadar yaşıyoruz. Bütün duyarlı vatandaşlarımızın da bunu hissettiğini biliyoruz. Onlar da hazırladığımız bütün kütüphanelerimize destek oluyor." dedi.

Kalafat, Afyonkarahisar'da 5 kütüphane projesi daha hazırladıklarını, onların akabinde köylerde de benzer çalışmalar yapacaklarını söyledi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek