Reklam
  • Reklam
“ŞAPKALARININ DÜŞÜP KELLERİNİN GÖRÜNMESİ GEREKİYOR!”

“ŞAPKALARININ DÜŞÜP KELLERİNİN GÖRÜNMESİ GEREKİYOR!”

İzmir Emlak Kulübü Başkanı Rıdvan Akgün, İzmir Haber Merkezi’ne önemli açıklamalar yaptı.

18 Temmuz 2018 - 18:14

İzmir’de giderek yükselen konut fiyatları ve düşük oranda ev satışları ile ilgili konuşma yapan Rıdvan Akgün, İzmir Haber Merkezi’ne düşük oranda konut satışının nedenini ve nasıl düzelebileceğini açıkladı.  

Konut fiyatlarının İzmir’de geçtiğimiz yıllarda artmasının sebeplerinden birisinin de Türkiye’deki ulusal gazetelerde atılan manşetler olmasını söyleyen Rıdvan Akgün şunları söyledi: “ İstanbul’da yaşayıp İzmir’e gözünü diken büyük inşaat firmaları, medya dostlukları, sosyal medya çıkışlarıyla algı yarattılar. Bu algı sonrası inşaat firmaları İzmir’e adeta hücum etti. Başta birçok inşaat firmasının, DAP Yapı başta olmak üzere veya diğer 100’e yakın inşaat firmasının İstanbul’dan kalkıp İzmir’de ofis açması, arsa toplamaya başlaması, hatta atının sırtına atlayıp İstanbul’da ormanları talan eden Ali Ağaoğlu bile İzmir’e gelip kamp kurdu, yer aldığı iddia ediliyor. Ve bunun gibi birçok örnek mevcuttur.”

İnşaat firmalarının kendi çıkarları için hareket ettiğini söyleyen Akgün sözlerine şöyle devam etti:  “İzmir içerisinde bir spekülasyon yaratıp adeta bir cazibe merkezi oluşturdular. İzmir’de konut fiyatlarının artmasını istediler. İzmir’de proje yapacakları için konut fiyatlarının yüksek olmasının kendi yapacakları projelerden daha fazla para toplamalarına sebep olacaktı. Böyle olunca da fiyat artışı yaptıktan sonra projelere başladılar. Fakat hayal kırıklığına uğradılar.”

“VATANDAŞI MAĞDUR ETTİKLERİ İÇİN İFLAS ETTİLER”

İnsanları mağdur ettikleri için iflas ettiklerini söyleyen Akgün sözlerini şöyle sürdürdü: “Birçok kişiyi mağdur ettikleri için Pana yapı ve Fi yapı başta olmak üzere çoğu inşaat firması iflas etti. İzmir’e gözünü diken firmalar, İzmir’de sanal artış yaptılar. İzmir’e gelip proje aldılar fakat hayal kırıklığı yaşadılar. Çünkü satış yapamadılar.”

Rıdvan Akgün müteahhitlerin neden fiyat artışı yaptıklarını şu sözlerle açıkladı: “Arsasına 3 milyon isteyen bu sefer 10 milyon istemeye başladı. Bu da konut fiyatlarını olumsuz etkiledi. Bunun devamında da İnşaat sektörleri İzmir’e gelip maketten projeyle satış yapamayınca projelerden yavaş yavaş çekilmeye başladılar. Sektörde konut satışı yapan müteahhitlerde etkilenip fiyat artışı yaptılar.”

“İZMİR’İN ALIM SATIMDA SATIŞ POTANSİYELİ VAR”

İzmir’in alım satımda satış potansiyelinin olduğunu ve bir tüketime sahip olduğunu söyleyen Akgün şunları söyledi: “İzmir’in alım satımda satış potansiyelini ve bir tüketimi var. İzmir halkının kendi geleneksel bakışı ve ekonomik yapısına göre bir tüketim şekli var. Ve maketteki projeler güven vermediği için tutmayınca realitedeki projeler tutmaya başladı.  Bugünkü konut fiyatları, geçen seneki konut fiyatlarından daha düşüktür. Konut fiyatları İzmir’de şuanda dipte. Yüksek değil.

“İNŞAAT SEKTÖRÜNDE BEKLENEN KEYİF VE TAT YOK!”

Rıdvan Akgün beklenenden çok proje üretildiğini söyleyerek şöyle konuştu: “ Kısacası inşaat sektöründe beklenen keyif ve tat yok. İstanbul, Ankara ve diğer şehirlerde olduğu gibi İzmir’de de hat safhadadır. İzmir’de de beklenenden çok proje üretilmiştir. Konut sektörünün düşük olması müteahhitlerin ürettiği konutların çok lüks konutlar olması, bir anda para kazanmayı istemesinden kaynaklanıyor.”

“MÜTEAHHİTLER PROJE ÜRETMEDEN ŞAPKALARINI ÖNLERİNE KOYUP BİR DÜŞÜNSÜN!”

Rıdvan Akgün sözlerini şöyle sürdürdü: “Müteahhitlerin başta şapkasının düşüp kellerinin görünmesi gerekiyor. Yani şapkalarını önlerine alıp bir düşünmeleri gerekiyor. Daha orta ölçekli, vatandaşa hitap eden projelere başlanması gerekiyor. Şehir merkezinde yüksek oranlı fiyatlar yerine orta fiyatlı konutlar yapılırsa bu sektör birden açılacaktır. Ama arsa maliyetinin yüksek olması, herkesin şehir merkezini tercih etmesinden dolayı, fiyatlar oldukça yüksek rakamlara çıkabiliyor.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti