Reklam
  • Reklam
SANAYİ ÇIRAKLIĞINDAN TIP FAKÜLTESİNE

SANAYİ ÇIRAKLIĞINDAN TIP FAKÜLTESİNE

Van'da sanayide çıraklık yaparken üniversiteye hazırlanan Muhammed Ali Ersidar, girdiği Yüksek Öğretim Kurumları sınavında büyük bir başarı elde ederek tıp fakültesini kazandı.

02 Eylül 2021 - 15:02

 

Yazın babasının Van Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan demir doğrama atölyesinde çalışan Muhammed Ali Ersidar, aynı zamanda üniversite hayali için çalıştı. Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) sınavında büyük bir başarı elde eden Ersidar'ın derecesi ailesine büyük mutluluk yaşattı.

“SANAYİDE ŞARTLAR AĞIR”

Ağır iş yüküne rağmen hayallerini gerçekleştirmek için durmadan çalıştığını söyleyen Muhammed Ali Ersidar, “İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandım. Bu başarımda ailemin büyük rolü var. Durmadan çalıştım ve kazandım.  Evde 5 kardeşiz, bir ablam evli, küçük yeğenlerim ve kardeşlerim var. Evde ders çalışma anlamında çok sıkıntı çıkarıyorlardı, ama onların yanımda olması ayrı bir destekti. Bir taraftan ders çalışırken diğer taraftan babama destek olmak için sanayide çalışıyordum. 3 yıllık çalışmamda sınavları kazanamadım ama pes etmedim. Kendime güveniyordum, sanayide şartlar ağır ve yorucu ama insan çalışınca amacına ulaşıyor ve sınavları kazanıyor” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti