Reklam
  • Reklam
Sanatın, tarihin ve kültürün kenti Bergama’nın 2018 takvimi...

Sanatın, tarihin ve kültürün kenti Bergama'nın 2018 takvimi açıklandı

Yıl boyunca birçok önemli organizasyona imza atan Bergama Belediyesi 2018 yılında kültür, sanat, tarih ve spor etkinlikleri ile Bergamalılara güzel bir yıl yaşatacak. Ocak ayında 2. Çocuk Kitapları Şenliği ile Bergamalı çocukları, yazar ve birbirinden farklı etkinliklerle bir araya getiren Bergama Belediyesi, tarihi kentte yerel ve uluslararası çok sayıda organizasyonu yaşama geçiriyor.

01 Şubat 2018 - 12:07 - Güncelleme: 01 Şubat 2018 - 12:27

Her yıl olduğu gibi bu yılda Şubat ayında Geleneksel Deve Güreşleri ile devam edecek etkinlikler Nisan ayında Bergama Süper Enduro Yarışları ile motor tutkunlarının gönlünü fethedecek.  22 Nisan’da dünya çocuklarının Bergama’da bir araya geldiği 22. Uluslararası Çocuk Şenliği, 27 Nisan’da ise Türk Tıp Tarihi Kurumu’nun 80. Yıl Etkinlikleri Buluşması zengin programıyla gerçekleşecek. 10-13 Mayıs tarihleri arasında ise bu yıl ilk defa Uluslararası Bergama Tiyatro Festivali düzenlenecek. Dünyanın farklı yerlerinden tiyatro ekiplerinin bir araya festivalin ardından ise bu yıl 7. si düzenlenecek Bergama Fotoğraf Günleri ve Bergama Fotomaratonu Türkiye’nin farklı yerlerinden fotoğraf severleri Bergama’da buluşturacak.

Tarihte ilk psikoterapinin yapıldığı yer olan Bergama Asklepeion’unda bu yıl 43. Kez düzenlenecek Uluslararası Bergama Grup Psikoterapileri Kongresi ile çok sayıda bilim insanı farklı konularda Bergama’da konuşacak ve tartışacak.  Haziran ayında tarihi kentin simgesi ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bergama’ya en güzel hediyesi 82. Uluslararası Bergama Kermesi birbirinden güzel kültür sanat etkinliklerini Bergamalılarla buluşturacak.  28 Haziran’da ise iki yıldır düzenlenen UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bergama’dan Efes’e pedal çeviren bisiklet tutkunları bu yıl bir diğer dünya mirasımız Truva’dan Bergama’ya pedal çevirecek. Ağustos ayında Bergamalı Gazeteci merhum Şakir Süter anısına 8. Kez gerçekleştirilecek olan Şakir Süter Gazetecilik Yarışması, İzmirli Gazetecileri Bergama’da bir araya getirecek.

Eylül ayında ise 3. UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu ile sporcularımız Selçuk’tan Bergama’ya pedal çevirecekler. Her yıl Bergama’nın geleneksel spor etkinliği haline gelen 7. Uluslararası Bergama Veteran Basketbol Turnuvası’nda ise basketbola yıllarını vermiş oyuncular kıyasıya mücadele edecek. 14 Eylül’de Bergama’nın Kurtuluş Gününde başlayacak etkinlikler geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen Bergama Zeybek Festivali ile devam edecek. 4-7 Ekim tarihlerinde ise Basketbolun efsaneleri Bergama Erdal Önder Spor Salonu’nda düzenlenecek Bergama Galenos Cup Basketbol Turnuvası ile basketbol severleri Bergama’da buluşturacak.

ETKİNLİKLERİMİZ İÇ TURİZMİN CANLANMASINA KATKI KOYUYOR

Yapılan organizasyonlar ve düzenlenen sosyal etkinlikler ile kente giren kişi sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, etkinliklerin iç turizmin canlandırılmasında büyük bir rol oynadığını ifade etti. Başkan Gönenç; “Bergama 2500 yıllık olağanüstü geçmişi ile geçmişten günümüze birikimlerini, kültürünü, geleneklerini taşıyan bir kent. Bizlerde çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. İlçemizde kentin ekonomik geleceğini de sosyal adalet ve eşitlik ilkeleri içerisinde harekete geçirmeye çalışıyoruz. Yapılan organizasyon ve sosyal etkinlikler de bu amaç doğrultusunda yaşama geçiyor. İç turizm dinamiklerini harekete geçirerek etkinliklerimiz ile birçok kişinin kente girişini sağlıyoruz. Ekim 2016’da hizmete giren Bergama Kültür Merkezi BerKM’de bu amaca katkı koyuyor. Burada ayrıca düzenlenen etkinlikler özellikle Bakırçay’da büyük beğeni ve izleyici topluyor. Tüm vatandaşlarımızı Bergamamıza bekliyoruz” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti