Reklam
  • Reklam
Şampiyon Çitak’a coşkulu karşılama

Şampiyon Çitak'a coşkulu karşılama

Kanada da düzenlenen Laser Radial Dünya Gençler Şampiyonasında altın madalya kazanan Millim sporcumuz Yiğit Yalçın Çitak, memleketi Muğlada coşkuyla karşılandı. Milas-Bodrum Havalimanında Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, TYF Sportif Direktörü Fatih Özmen, Fenerbahçe Doğuş Yelken yetkilileri, ailesi ve arkadaşları tarafından karşılanan Çitak, mutluluk gözyaşı döktü.

03 Ağustos 2019 - 11:31 - Güncelleme: 03 Ağustos 2019 - 11:46

Çitak, iki yıl üst üste mental ve fiziksel açıdan çok zorlandığını ancak çalışmalarının karşılığını aldığı için mutlu olduğunu söyledi. Laser Radial Dünya Gençler Şampiyonasında iki kez üst üste dünya şampiyonluğunu kazandığını vurgulayan Çitak,"Türk gençleri çalışarak her şeyi başarabilir. Şimdiki en büyük hedefim, 2024 Olimpiyatlarında derece almak. Bunun için çalışmalarımı azimle sürdüreceğim dedi."

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak ise Çitakın aynı sınıfta iki hafta sürede üst üste iki defa dünya şampiyonu olduğunu ifade etti. Bunun tesadüfi bir başarı olmadığını dünyaya gösterdiğini vurgulayan Akdurak, Son dönemde teknik yapılanmamızın gurur veren sonuçlarını alıyoruz . Gençlik sınıflarımızda üst üste gelen rekor derecelerimiz son olarak Yalçın’ın kısa süre içinde aldığı 2 Dünya Şampiyonluğu ile taçlandı. Yalçın‘ın, madalya ümidi ile hazırlandığımız 2020 ve 2024 Olimpiyatları’na hazırlanması için gereken organizasyonu en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Kendisinin Olimpiyat yolunda da başarılı sonuçlar alacağına olan inancımız tam” dedi. Başka Akdurak “Yalçın’ın yetişmesinde emeği geçen başta ailesi olmak üzere tüm antrenör arkadaşlarıma ve kulüplerimize teşekkür ediyorum. Çok yoğun bir hazırlık dönemi ve sonrasında şampiyonadaki üstün performansları ile Sportif Direkörümüz Fatih Özmen’i ve Milli Takım antrenörümüz Onur Derebaşı’nı tebrik ediyor ve Yelken Ailesi adına kendilerine teşekkür ediyorum. Bu büyük onur ülkemize ve Türk Yelkenciliği’ne armağan olsun” diyerek sözlerini sonlandırdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti