Reklam
  • Reklam
"Şam’daki cezaevinde cehennemi gördüm"

"Şam'daki cezaevinde cehennemi gördüm"

Suriyeli 37 yaşındaki kadın, Beşşar Esed rejimi tarafından Şam'daki cezaevinde tutulduğu dönemde gördüğü işkenceleri hafızasından silemiyor.

02 Temmuz 2019 - 11:05

Humus'ta yaşayan Aida al Haj Yousef, merkezi Şam'da olan bir üniversitede fizik tedavi alanında eğitim almaya başladı. Bu sırada evlenen ve 3 çocuk sahibi olan Yousef'in hayatı, ülkesinde iç savaş çıkmasıyla değişti. Eğitimi yarıda kalan kadın, yaşadıkları yüzünden bir süre sonra eşinden ayrıldı, ardından akrabalarını ve ülkesini geride bıraktı.

Yousef'in memur olan eşi, 2011 yılında Esed'in ordusuna asker olarak katıldı. Akrabaları arasında subay, istihbarat görevlisi ve savaş pilotu bulunan Yousef, çevresinde gördüğü acılar nedeniyle rejime karşı çıktı. 

Eşi, annesi ve diğer akrabalarıyla da bu yüzden ters düşen kadına, bu süreçte yaşları küçük 3 çocuğu destek oldu. Yaşadıkları bölgenin rejimin kontrolüne geçmesi üzerine 2012 yılında çocuklarıyla Guta'ya taşınan Yousef, burada yaklaşık 2 yıl kaldı.

Yousef, Guta'da, üniversite eğitimi döneminde öğrendiği tıbbi bilgilerle rejime karşı mücadele ederken yaralananların tedavisinde görev aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti