Reklam
  • Reklam
Sahte üsteğmen 5 kişiyi dolandırdı

Sahte üsteğmen 5 kişiyi dolandırdı

Kahramanmaraş'ta kendisini üsteğmen olarak tanıtıp ikisi kadın 5 kişiyi iş bulma vaadiyle 12 bin lira dolandıran şahıs, polis tarafından yakalandı.

17 Aralık 2019 - 17:02

Kahramanmaraş'ta kendisini üsteğmen olarak tanıtıp ikisi kadın 5 kişiyi iş bulma vaadiyle 12 bin lira dolandıran Turgay Atmaca (29) polis tarafından yakalandı. Zanlının evinde sahte üniforma ile kuru sıkı tabanca bulundu.

İŞ BULMA VAADİYLE KANDIRDI

Kahramanmaraş'ta 5 kişi, bir üsteğmenin kendilerini iş bulma vadiyle dolandırdığını iddia ederek, şikayetçi oldu. Şikayetçiler, "Çarşıda buluştuğumuzda üniforması ve silahı vardı. Komutan olduğuna inandığımız için arkadaş olduk ve borç para verdik. 'Görevli olduğum askeriyede çevrem var, size iş ayarlarım' dedi. İş bulacağını söylediği için para verdik" dediler.

REZİDANSTA YAKALANDI

Şikayetçilerin verdiği eşkal üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcının, poliste 'bilişim yoluyla hırsızlık' suçundan kaydı olan Turgay Atmaca olduğunu belirledi. Bir rezidansta yaşadığı tespit edilen Turgay Atmaca, düzenlenen operasyonla yakalandı. Evde yapılan aramada ise üsteğmen rütbesinin takılı olduğu üniforma ile kuru sıkı tabanca ele geçirildi.

"SENİ ASKERİYEYE TEMİZLİKÇİ OLARAK ALIRIM"

Polisteki sorgusunda suçunu itiraf eden Atmaca, "İnternetten tanıştığım bir kadının 'Seni askeriyede kantine görevli olarak alabilirim' diyerek 1500 lirasını aldım. Yine internette tanıştığım bir başka kadına da aynı vaatte bulunarak 1400 lirasını aldım." şeklinde konuştu. Turgay Atmaca, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti