Reklam
  • Reklam
ROMANLARIN TARİHİ DEĞİŞECEK, TÜRKİYENİN TARİHİ DEĞİŞECEK

ROMANLARIN TARİHİ DEĞİŞECEK, TÜRKİYENİN TARİHİ DEĞİŞECEK

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili ve aynı zamanda milletvekili adayı Özcan Purçu Kanal İzmir TV Seçim Özel programında Rıdvan Akgün'ün konuğu oldu.

19 Haziran 2018 - 14:08

1. sıradan 14. sıraya kadar olan tüm adaylar ile, ilçe örgütleri ile ilçe ilçe, sokak sokak, geziklerini ve çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Purçu umutla beklediklerini Cumhurbaşkanlığını da kazanacaklarını, Parlamentoda da çoğunluğu sağlayacaklarını söyledi.

 

SEÇİME HAZIRIZ

Erken seçim beklediklerini dile getiren Purçu ''Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak hükümetin böyle erken bir seçim yapacağını tahmin ediyorduk. Onun için daha önceden seçime hazırdık. Genel Başkanımız ve parti kurmaylarımız bizi hep uyarıyordu. Arkadaşlar yarın seçim olacakmış gibi hazırlanmalıyız. Biz de bu şekilde çalıştık.'' dedi.

 

OHAL'İ KULLANDILAR

OHAL'e de değinen Purçu ''OHAL ile seçim kanunlarını değiştirdiler. Kendi lehlerine kullandılar. Her türlü kanunları değiştirdiler. Kış lastiğini bile OHAL'e dayandırdılar. Böyle bir şey yok. Onun için bu ülkenin normal şartlarda, demokrasi altında yönetilmesi gerekiyor. Biz bunun için çabalıyoruz. Ülkeyi normalleştirip, huzura kavuşturup ondan sonra vatandaş için ne gerekiyorsa, ekonomi, sağlık, eğitim anlamında düzenlemeleri yapacağız.'' diye konuştu.

 

Özcan Purçu konuşmasına şöyle devam etti;

YOKSULLUĞU MİRAS BIRAKTILAR

Şu anda Türkiye sınırları içinde 17 milyon yoksul vatandaş var. Bunu bu hükümet ülkeye armağan etti. Onların eseridir bu. Yoksulluğu miras bıraktılar. Sonra da yapılan yardımları AK Parti yapmış gibi gösteriyorlar.Bunu hiçbir parti yapamaz. Verilen paralar, sağlık yardımları bunların hepsini devlet veriyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin kendisi veriyor diye konuştu.

 

CİDDİ BİR SAMİMİYETSİZLİK VAR

İktidarın Romanlara muhtaçlık politikası uyguladığını vurgulayan Purçu ''Ciddi bir samimiyetsizlik var. Romanlarımız da bu konuda çok bilinçli artık. Asıl samimiyeti romanlar CHP iktidarı zamanında görecek. Romanların tarihi değişecek. Roman siyasal tarihinde ilk roman milletvekilini CHP çıkardı. Bu tarihi CHP yazdı. Eğitimden, istihdama, sağlığa kadar romanların tarihi değişecek. Hiçbir dönemde bu kadar ayrıştırıldığımızı görmediğim. Bu kadar kutuplaşmanın olduğunu görmedim Böyle bir dönem daha önce yaşanmadı. Kim olursa olsun bizim amacımız herkese eşitlik sağlamaktır.'' dedi.

 

EĞİTİM SİSTEMİMİZİN TEMELİ YOK

Eğitim ile ciddi sıkıntılar olduğunu söyleyen Purçu ''Her dönem eğitim sistemi değişiyor. Bir ülkede her dönem eğitim değişiyor ise o iktidar o ülkenin gelişmesini istemiyordur. Bizim eğitim sistemimizin temeli yok. Her yıl değişiyor. Çocuklar hangisine adapte olsun. Nasıl başarılı olsun bu çocuklar. Biz ilk önce eğitimden başlayacağız. Geleceğimiz çocuklar. Onlara en iyi şekilde eğitim vereceğiz.'' dedi.

İzmir'in sorunlarını biliyoruz. Türkiye'nin sorunlarını biliyoruz. Daha öncede teklif veriyorduk. Kabul edilmiyordu. Artık vermek zorunda değiliz. İktidar olunca biz bu sorunları çözeceğiz. Aynı zamanda Purçu en kısa sürede parlamenter sisteme döneceklerini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek