Reklam
  • Reklam
RIFAT SAİT "MİLLETVEKİLİ HALKIN YANINDA, İNANÇLI,...

RIFAT SAİT "MİLLETVEKİLİ HALKIN YANINDA, İNANÇLI, VATANSEVER OLMALI"

14 Mayıs 2018 - 19:14

MİLLETVEKİLİ HALKIN YANINDA, İNANÇLI, VATANSEVER OLMALI

 

İzmir 24. Dönem AK Parti Milletvekili aynı zamanda 27. Dönem Milletvekili aday adayı, Dokuz Eylül Üniversitesi  ATMER Danışma Kurulu Başkanı sayın Rıfat Sait Kanal İzmir TV’de Gündem Özel programında Rıdvan Akgün’ün konuğu oldu.

İSRAİL BUNU HEP YAPIYOR

Konuşmasına Gazze’ye başsağlığı dileyerek başlayan Sait, ‘’İsrail bunu hep yapıyor, Ortadoğu’da sürekli yapılıyor. Bunun sorumlusu ABD’dir. Bundan sonra olacakların sorumlusu da ABD’dir. Çünkü ABD sürekli İsrail’e destek veriyor. Dünya’da birçok ülke bu duruma tepkili ancak sessiz kalıyorlar. Biz bu durumdan endişeliyiz. Bu olay ileriki dönemde Avrupa’ya da sıçrayacaktır. Avrupa sessiz kalmamalı’’ dedi.

ATMER’E YENİ BİR SOLUK GETİRDİK

ATMER’e yeni bir oluşum, yeni bir soluk getirdik. Üniversitenin dış ilişkiler bölümünde çalışmalara çok önceden başladıklarını dile getiren Sait ‘’Yurt dışından öğrenci transferleri, hasta transferleri üniversiteler arası hoca transferi çok önemli. Sağlık turizmini önemsiyoruz. Burada Dokuz Eylül Üniversitesinin hasta kabulü de çok önemli. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nin de  tüm yurt dışı çalışmalarını ATMER üzerinden yapmayı planlıyoruz. Bunu döviz kazandırıcı bir işlem olarak görüyoruz. Yakın çevremizde birçok yunan adası var. Buradaki Yunan vatandaşları Atina’daki hastanelere gitmekten çok İzmir’i, tercih ediyor’’ dedi.

 

TÜRKİYE AFRİKA’YI KEŞFETTİ

Sözlerine Afrika’nın önemine dikkat çekerek devam eden Sait ‘’Bu zamana kadar Afrika unutulmuştu. Madenleri, doğal kaynakları çok fazla. Türkiye AK Parti döneminde Afrika’yı keşfetti. Birçok Afrika ülkesinde Büyükelçilikler açtık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’yi Afrika’da çok iyi tanıttı’’ diye konuştu.

TARİHTE İLK DEFA YAŞANACAK BİR SEÇİM

Seçim ne getirir? Önce bunu iyi bilmek gerekiyor. Bu tarihte ilk defa yaşanacak bir seçim. Yeni bir sisteme geçtiklerini vurgulayan Sait ‘’Evet Cumhurbaşkanı’nı seçeceğiz ancak parlamentoyu da seçeceğiz. Parlamento seçimi şu anda ikinci planda gibi gözüküyor ancak çok önemli. Milletvekilleri artık yasalar üzerinde çok etkili olacak. Başkan ile Parlamentonun uyum içinde olması gerekiyor’’ dedi.

 

PARTİLER HER ZAMAN SEÇİME HAZIR OLMALI

Her partinin seçime hazır olması gerektiğini aktaran Sait ‘’Biz bir seçim bittikten sonra hemen diğer seçime hazırlanıyoruz. Yarın ne olacak bilemeyiz. Erken seçim diye bir bahaneleri olmamaları gerekiyor. Kendilerinin projeleri yok, herhangi bir temelleri yok, tek yaptıkları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerinden siyaset yapmaları. Bu doğru değil. Bunların içinde dış güçler de var. Biz kaliteli bir siyaset istiyoruz. Güçlü rakipler istiyoruz. Bunların tek söyledikleri biz gelirsek onu yıkacağız, bunu yıkacağız. Kırıp, dökmek üzerinden siyaset olmaz’’ dedi.

 

OSMANLI’NIN TEMELİ BALKANLARDIR

Hep Ortadoğu üzerinde çalışıyoruz. Balkanları unutmamalıyız. Osmanlı’nın temeli balkanlardır. Avrupa ülkeleri Türkiye’nin balkanlar üzerinde etkili olmasını istemiyor. Maalesef Balkanlar ABD’yi kurtarıcı olarak görüyor. Balkanlarda kamu diplomasisi yapmamız gerekiyor. Bunun için çok çalıştıklarını ifade eden Sait ‘’Bazı şeyleri iyi anlatmamız gerekiyor’’ dedi.

HALKIN NE İSTEDİĞİ ÖNEMLİ

Gündemde olan af konusunu da değinen Sait ‘’Bu konuda mağdur olan insanlar vardır elbette. Kader mahkumları bunlar için belki düşünülebilir. Burada halk ne istiyor. Halkın isteği önemli. Terör mahkumlarına asla taviz verilemez. Ne tür bir karar alınır bilemeyiz ancak çıkan karara saygı gösteririz’’ dedi.

 

PARTİSİNİ YARI YOLDA BIRAKMAYACAK MİLLETVEKİLLERİ OLMALI

Milletvekili için liyakat çok önemli. Yaptığı çalışmalarla oy getirmesi gerekiyor. Halkın yanında, İnançlı, vatansever olmalı ve asla partisini yarı yolda bırakmamalıdır. Çünkü bizleri oraya seçen ve getiren partidir. Vatana millete hayırlı insanlar olsun. Burada isimler önemli  değil, Kim bu görevi layıkıyla yerine getirecek ise olsun istiyorum.

 

ÇOK FAZLA HAYAL KURMASINLAR

İYİ Parti’nin  İzmir’de en fazla oyu CHP’den alacağını kaydeden Sait ‘’Bence nerede oldukların iyi bilmeleri gerek. Çok fazla hayal kurmamaları gerekiyor. Evet İYİ Parti bu seçimde bir kıvılcım aldı ve barajı geçebilirler ancak ben İYİ Parti’nin uzun soluklu olacağını düşünmüyorum.

 

KARARSIZ SEÇMENLER BELİRLİ OLACAK

Seçmen kitlesinin önemine vurgu yapan Rıfat Sait ‘’Memurlar, erkekler, kadınlar, gençler, balkan göçmenler, Kürt kardeşlerimiz, bölgesel seçmenler gibi birçok seçmen grubu var. Burada beyaz oylar, siyah oylar ve de gri oylar vardır. Beyaz oylar sizin kemik oylarınızdır. Siyah oylar ise asla size oy vermeyecek kişilerdir.En önemli olan gri oylardır. Yani kararsızlar. Yüzde 20 civarında kararsız seçmen var. Kararsız seçmenin kazanılması gerekiyor. Atatürk bizim milli değerimiz. Atatürkçülük çalışarak hissederek olur. İnsansız hava araçları, uçak fabrikaları kurduk. Atatürk’te bunların yapılmasını isterdi. Biz onun söylediklerini uyguluyoruz. Biz oyları çalışarak halktan alıyoruz havadan almıyoruz’’ dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti