Reklam
  • Reklam
RIDVAN AKGÜN SESLENDİ: SAKIN OLA ZAM YAPMAYIN!

RIDVAN AKGÜN SESLENDİ: SAKIN OLA ZAM YAPMAYIN!

İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, emlak ve inşaat sektöründe yapılacak zamlar, kur dalgalanmaları ve inşaat sektöründe gerçekleşen yavaşlamanın nedenini açıkladı.

24 Ağustos 2018 - 17:39 - Güncelleme: 24 Ağustos 2018 - 17:50

Bayram öncesinde bir yavaşlamanın olduğunu ve inşaat sektöründe bir hareketliliğin olduğunu söyleyen Rıdvan Akgün; “Bayram öncesi inşaat sektöründe bir yavaşlama oldu. Kur dalgasının çok yoğun bir tempoda olmasının nedeni ABD’nin Türkiye saldırısıyla gerçekleşti. Bu hareketsizlik sonrasında bayramdan hemen sonraki haftadan itibaren inşaat ve emlak sektöründe çok büyük bir ivme bekliyoruz. Türkiye de kur dalgasının atlatılmasından ve hükümetin başarılı olmasının hemen ardından ilk yansımaları iktisadi hayatımızda inşaat sektöründe ciddi bir hareketlilik olacağını düşünüyoruz.”şeklinde konuştu.

“ZAM YAPMAYIN!”

İnşaat ve emlak sektöründe konut fiyatlarının yüksek olduğunu ve özellikle yaşanacak zamların yansımaması gerektiğini düşünen Akgün; “Eldeki stokların tüketilmesi gerekiyor. Sakın ola ki hiçbir gayrimenkul ve inşaat firması ellerinde bulunan stoklara, konutlara zam yapmaya kalkışmasın. Aksi halde açılmak üzere olan piyasayı yeniden kapatmış olurlar. Yani piyasada mevcut bulunan konutlar, normal fiyatta satışta kalmalı ve satış bu şekilde gerçekleşmeli.” Dedi.

Yeni yapılacak inşaatlarda konutların fiyatlarının inşaat maliyetine göre belirlenmesi gerektiğini söyleyen Akgün sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bu konuda İzmir Emlak Kulübü olarak tüm müteahhitlerin ve yatırımcıların dikkatini çekmek istiyoruz. Özellikle konut almak isteyenlerin de fiyatlarda artış gerçekleşmeden konutları almalarını tavsiye ediyoruz. Aksi halde konutlara yüzde 30’a yakın bir zam gelebilir. Zam yağmuruna yakalanmadan konut ihtiyacı olan insanlar konutlarını almalılar diye düşünüyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti