Reklam
  • Reklam
Rektör Savaş, çalışmaları anlattı

Rektör Savaş, çalışmaları anlattı

03 Temmuz 2018 - 17:38

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, üniversitenin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Savaş, Uşak Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, göreve geldiği tarihten itibaren yapılan çalışmaları anlattı. 

Üniversitelerin temel görevlerinin bilgi üretmek, inovasyon yapmak, bölgenin ve ülkenin ihtiyacı olan teknolojiye katkı sağlamak olduğunu belirten Savaş, Uşak Üniversitesi olarak bu yolda ilerlediklerini belirtti. 

Savaş, Uşak’ın sosyo-ekonomik ve kültürel kalkınmasına, iş dünyasının gerek duyduğu teknolojik altyapıyı oluşturmada etkin rol oynamak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Deri, tekstil ve seramik alanında çalıştay düzenledik. Buna bağlı olarak ilimizde öncelikli çalışma alanları belirledik. Uşak’ta bir teknopark alanımız yok ancak göreve geldiğim andan itibaren bu konuda yoğun çalışmalarımız oldu. Uşak Organize Sanayi Bölgesi yönetimiyle gerçekleştirdiğimiz temaslar sonucu ve gerekli kaynak ve finansmanları da sağlayarak birinci teknopark binamız UOSB’nin içinde yapılacak. İkinci teknopark binamız ise üniversitemiz kampüsünde en kısa sürede yapılacak."

Savaş, toplantıda Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı ve Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (USEM) yaz kursları hakkında da bilgi verdi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Koca'dan sağlık teknikerlerine yönelik yeni düzenlemeye ilişkin açıklama
Koca'dan sağlık teknikerlerine yönelik yeni düzenlemeye ilişkin...