Reklam
  • Reklam
PYD/PKK eski lideri Salih Müslim Prag’da yakalandı

PYD/PKK eski lideri Salih Müslim Prag’da yakalandı

Terör örgütü PYD/PKK’nın kırmızı bültenle aranan eski eş başkanı Salih Müslim, Çekya’nın başkenti Prag’da yakalandı. Türkiye, Müslim için 13 Şubat'ta kırmızı bülten çıkarmıştı. Diplomatik kaynaklardan yapılan açıklamada, Müslim'in Türkiye'nin girişimleri ve çıkartılan kırmızı bülten sonucunda yakalandığı bildirildi.

25 Şubat 2018 - 12:40

 

 

AA'nın haberine göre, terör örgütü PYD/PKK’nın kırmızı bültenle aranan eski eş başkanı Salih Müslim, Çekya’nın başkenti Prag’da yakalandı. Türkiye, Salih Müslim için 13 Şubat'ta kırmızı bülten çıkartmıştı.

 

TÜRKİYE TALEP ETTİ ÇEKYA POLİSİ YAKALADI

Diplomatik  kaynaklar, Salih Müslim'in Türkiye'nin talebi üzerine yakalandığını ve iade talebinin kısa süre içerisinde ileteceğini ifade ediyor.

Ankara konuyla ilgili olarak teyakkuz halinde. Temaslar ve girişimler devam ediyor. Türkiye ile Çekya arasında doğrudan bir suçluların iadesi anlaşması bulunmuyor ancak iki ülke Avrupa'nın söz konusu anlaşmasına taraf. İade talebini Türkiye'nin Çekya'ya iletmesi bekleniyor.

"AB'NİN DE DEVREYE GİRECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Haber Türk TV’ye konuşan Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, "Doğrudan doğruya iki devlet arasında suçluların iadesi anlaşması olmadığına göre, iki ülke arasında işbirliği Interpol üzerinden mi yapılacak? Çekya AB'nin üyesi. Ben AB'nin de devreye gireceğini düşünüyorum. Uzun bir müzakere olacağını düşünüyorum. Çok da kolay bir iade süreci olacağını düşünmüyorum" değerlendirmesinde bulundu

Terör örgütü PYD/PKK elebaşlarından Salih Müslim'in, Afrin'deki terör hedeflerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nı karalamak için sosyal medyadan "Sivil katliamı yapılıyor" iddiasıyla Esad rejiminin Doğu Guta'da vurduğu çocukların fotoğrafını paylaştığı ortaya çıkmıştı.

Ra Grup Stratejik Araştırmalar  Merkezi Başkanı Rıdvan Akgün "AB bu konuyu bırakmayacak Avrupa Birliği ülkesi olan Çekya üzerinde baskı oluşturacak ve Müslim'in Türkiye'ye iade edilmesini pazarlık olarak masaya koyacaktır" ifadesinde bulundu

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti