Reklam
  • Reklam
Polise Söylediği ’kaza geçirdim’ Yalanına Hapis Talebi

Polise Söylediği 'kaza geçirdim' Yalanına Hapis Talebi

Trabzon'da bir kişi, ailesinin iş bulması ve borcunu ödemesi yönündeki baskısından kurtulmak umuduyla kaza geçirdiği yalanını uydurdu. "Kaza geçirdim" dediği polis tarafından hastaneye kaldırıldı. Ancak yalanı ortaya çıkınca hakkında hapis istemiyle dava açıldı

29 Temmuz 2022 - 09:30

Trabzon’da H.S. (25), ailesinin ‘iş bul, borcunu öde’ baskısının ardından akıllara durgunluk veren bir oyuna başvurdu.

Enis Yıldırım'ın haberine göre, Trabzon'un Ortahisar ilçesinde görev yapan polis ekiplerinin yanına giden H.S., 28 plakalı bir aracın kendisine çarptığını söyleyerek, hastaneye gitmek istediğini belirtti.

Bunun üzerine polis ekipleri olay yerine sağlık ekibi çağırdı. Genç adam, KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Üniversite mezunu H.S.’nin iddia ettiği kazayı araştıran ve bir sonuca ulaşamayan polis, genç adamın tekrar ifadesine başvurdu.

Yaptığından pişman olduğunu belirten H.S., “Bu olayı tamamen uydurdum, böyle bir olay hiç yaşanmamıştır. Böyle bir şey yaptığım için çok pişmanım” dedi. H.S., kazayı neden uydurduğu ile ilgili ise “7-8 ay önce babam vefat etti. Benim de herhangi bir işim olmadığından ve borcum olduğundan ailemden ‘iş bul, borcunu öde’ baskısı görüyordum. O gün bir anda aklıma ‘bana bir araç çarpsa belki ailem daha baskı yapmaz' düşüncesi geldi. Ben de gidip görev yapan polislere ‘bana araç çarptı, beni hastaneye götürün’ dedim” ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan savcı, H.S. hakkında ‘suç uydurma’ suçundan 3 yıla kadar hapis istedi. H.S. asliye ceza mahkemesinde yargılanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti