Reklam
  • Reklam
PİKNİK ALANLARI VE SAHİL KENARLARINA KORONA YASAĞI

PİKNİK ALANLARI VE SAHİL KENARLARINA KORONA YASAĞI

Koronavirüs ile mücadele kapsamında tüm devlet kurumlarının ‘Evde Kal’ çağrılarına rağmen geçtiğimiz hafta sonu piknik alanları ve sahil kenarlarında yaşanan yoğunluğa İçişleri Bakanlığı yayımladığı genelge ile müdahale etti.

30 Mart 2020 - 22:13

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre; 28 Mart 2020 Cumartesi gününden başlamak üzere mesire alanları, ören yerleri, ormanlar, piknik alanları, sahil kenarları gibi alanlarda yürümek, koşmak, spor yapmak ve balık tutmak gibi sosyal aktiviteler halk sağlığını korumak amacıyla yasaklandı. 

 

İl ve ilçelerde vali ve kaymakamlıklar tarafından belediye merkezi sistemleri, camiler, kolluk birimlerinin kullandığı araçlardan sürekli olarak, vatandaşlarımızın gerekli olmadığı sürece dışarı çıkmamaları ve evde kalmaları için ikaz ve anonslar yapılacak. Kolluk görevlileri tarafından da cadde ve sokaklarda zorunlu olmadıkça sosyal hareketlilik içinde olanlar evlerinde kalmaları konusunda uyarılacak.

 

Alınan kararlara uymayan vatandaşlara; Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.

 

Ayrıca yayımlanan genelge çerçevesinde, il ve ilçelerin durumuna göre bu tedbirler hafta içi günlerine de yaygınlaştırılabilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek