Reklam
  • Reklam
Pelikan Şakir sağlığına kavuştu, evine döndü

Pelikan Şakir sağlığına kavuştu, evine döndü

Bostanlı sahilini mesken tutan ve balıkçıların ‘Şakir’ adını verdiği pelikan, ayağında oluşan rahatsızlıktan Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün müdahalesiyle kurtuldu.

28 Ocak 2020 - 14:28

Bostanlı Balıkçı Barınağı’nın maskotu haline gelen pelikanlardan Şakir’in ayağında geçtiğimiz hafta tümoral bir şişlik gören balıkçılar, durumu Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bildirdi. Kısa süre içerisinde Taypark’taki polikliniğe götürülen pelikana, apseden kaynaklı şişlik ve doku üremesi teşhisi konuldu. İlaç tedavisine başlanan ve birkaç gün tesiste dinlendirilen Şakir, ayağındaki apsenin iyileşmesinin ardından doğal ortamına bırakıldı.

Pelikanın durumu hakkında bilgi veren Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Çağlayan İnanlı “Balıkçıların ihbarı üzerine tedavi altına aldığımız pelikanın sağlığı şu anda gayet iyi. Hemen operasyon yapmak yerine antibiyotik tedavisini tercih ettik, kısa süre içinde şişliği küçülmeye başladı ve iltihabı kuruttuk. Daha fazla stres yaşamaması için mesken edindiği Bostanlı sahil bölgesinden doğal ortamına kavuşturduk” dedi. Durumu ihbar eden balıkçılara duyarlılıkları için teşekkür eden Çağlayan İnanlı, vatandaşların rastladıkları yaralı ve hasta haldeki hayvanlar için 0232 324 44 19 ve 39 numaralı telefonlardan kendilerine ulaşabileceğini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek