Reklam
  • Reklam
Pamuk üretiminde yüksek prim beklentisi

Pamuk üretiminde yüksek prim beklentisi

Menemen ve Türkiye ekonomisinin en önemli tarım ürünü pamuk ile ilgili üreticiler bu sene için kilogram başına 1.25 tl prim bekliyor. 2018 yılında açıklanan 0.80 tl primin bu sene için çok az olacağını ifade eden üreticiler, rakamın 1 liranın üzerinde olmasını, hatta 1.25 tl beklentisi içinde olduklarını söylediler.

17 Temmuz 2019 - 10:12

Bölgemizin en büyük zenginliği olan pamuğun, Menemen’de 120 bin dönüm arazide üretiminin yapıldığını söyleyen Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Süsoy,“Geçen yıl bölgemizde 56 bin ton pamuk üretimi gerçekleşti. Türkiye geneline baktığımızda ülkemizin dört milyon ton pamuk üretme kapasitesi varken üretilen pamuk 850-950 bin ton arasında. Sadece tekstil sektörünün 1,5 milyon ton pamuğa ihtiyacı varken 950 bin ton civarı üretim yapmak bizi ithalata mecbur kılıyor” dedi.

Özellikle bu sene pamuk priminin kilogram başına 1.25 tl beklentisi olduğunu söyleyen Süsoy, “Üreticinin desteklenmesi adına bu rakamın önemli bir adım olacağını düşünüyoruz. Üreticinin desteklenmesi ve bu sayede pamuk gibi değerli bir ürünün üretilmesi, bölgemize ve ülkemize ekonomik anlamda büyük katkılar sağlar. Biz Menemen Ticaret Odası olarak üreticimizin her zaman yanındayız” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti