Reklam
  • Reklam
Öztrak’tan TÜİK’e tepki: Bunların görevi rakam karartmak

Öztrak’tan TÜİK’e tepki: Bunların görevi rakam karartmak

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 12 aylık tüketici enflasyonunu yüzde 73.50 açıklayan TÜİK'e tepki gösterdi: TÜİK'in başta enflasyon ve milli gelir olmak üzere, açıkladığı tüm istatistikleri ciddi bir incelemeden geçireceğiz. Bunların görevi rakam karartmak.

03 Haziran 2022 - 14:47

Bir basın toplantısı düzenleyen CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün açıklanan enflasyon rakamları sonrası, madde sepeti fiyat listesini yayımlamayan TÜİK’i eleştirdi.

– TÜİK’in başta enflasyon ve milli gelir olmak üzere, açıkladığı tüm istatistikleri ciddi bir incelemeden geçireceğiz. Bunların görevi rakam karartmak. Sorumlular hakkında gereğini de hiç çekinmeden yapacağız. Artık TÜİK’in enflasyon rakamlarını uzun uzun irdelemenin bir anlamı yoktur. Ama gördüklerimizi de söylemek görevimiz.

– Kul hakkı yiyen TÜİK’in makyajlı rakamlarıyla 12 aylık tüketici enflasyonu yüzde 73.50, ENAG’a göre ise yüzde 160.8… Bu ülke yüzde 100’ün üzerindeki enflasyon rakamlarını en son 1990’lı yıllarda gördü. Bu tek kişilik ucube rejim sayesinde 30 yaş altı milyonlarca gencimiz üç haneli enflasyonla tanıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti