Reklam
  • Reklam
Özel çocuklara "sanat terapi"

Özel çocuklara "sanat terapi"

Dünya genelinde yardıma ihtiyacı olan çocuklara sanatla terapi uygulayan ABD'li ressam Timothy Lomas, "Ben Buradayım" projesi ile Türkiye'de devlet koruması ve bakımı altındaki engelli çocuklarla, çeşitli temalarda sanat atölyeleri gerçekleştiriyor.

20 Temmuz 2019 - 16:01

"Ben Buradayım" projesi, ABD Büyükelçiliği Hibe Programı kapsamında; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türk Çocukları Eğitim Vakfı (TÜÇEV), The Global Children's Art Programme (GCAP) ve MK San-Art iş birliği ile yapılıyor. 

Proje nedeniyle Ankara, Kütahya ve Uşak’taki atölye çalışmalarının ardından Muğla'nın Milas ilçesine gelen Timothy Lomas, ilçedeki Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde özel çocuklarla buluştu.

Timothy Lomas ve proje yetkilileri, merkezde renkli görüntülerin yer aldığı "deniz" temalı bir sanat atölyesi yaptı. Özel çocuklara, farklı teknikler kullanarak hayal güçleriyle resim yapabileceklerini anlatan Lomas, atölye sonunda çocuklarla denizi betimleyen bir duvar resmi çizdi.  

Down sendromlu, zeka geriliği gibi rahatsızlıkları bulunan özel çocuklar, resim sanatındaki becerileriyle Lomas'ı ve izleyenleri şaşırttı.

Timothy Lomas'ın, geçmiş yıllarda Türkiye'de 3 ayrı sosyal sorumluluk projesi içerisinde yer aldığını belirten proje koordinatörü Makbule Kalyon, resim sanatını bir araç olarak kullandıklarını ve engelli bireylerin kendilerini ifade edebilmeleri için fırsat sunduklarını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti