Reklam
  • Reklam
Oto galeri açıp vekaletname ile vurgun yaptılar

Oto galeri açıp vekaletname ile vurgun yaptılar

Kocaeli ve Bursa'da oto galeri açıp vatandaşlara kapora verdikten sonra araçlarını vekaletname yöntemi ile alan ve kalan parayı ödemeden kayıplara karışan 9 kişilik çete çökertildi. Bugüne kadar yaklaşık 25 milyon TL'lik dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen şahısların 400'ün üzerinde aracın satışını yapmak üzere vekalet aldıkları tespit edildi.

30 Aralık 2019 - 11:32

Kocaeli ve Bursa'da oto galeri açıp vatandaşlara bir miktar para vererek araçlarını vekaletname yöntemi ile satın alıp, kalan parayı ödemeden kayıplara karışan 9 kişilik çete çökertildi. 400'ün üzerinde aracın satışını yapmak için vekaletname aldıkları tespit edilen çetenin yaklaşık 25 milyonluk vurgun yaptığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, Kocaeli ve Bursa'da oto galeri açan şahıslar, araçlarını satmak isteyen vatandaşları, ağlarına düşürerek dolandırdı. Aracını satmak isteyen vatandaşa bir miktar para ödeyip kalan miktar için senet düzenleyen şahıslar, araçların satışı yerine ise vatandaşlardan vekaletname aldı. Daha sonra satın aldıkları araçları farklı vatandaşlara satan şahıslar kayıplara karıştı. Şahısların Kocaeli ve Bursa'da dolandırdığı 43 vatandaşın şikayetçi olması sonrasında Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı. Ekipler tarafından yapılan incelemelerde Kocaeli ve Bursa'da yaşanan 'nitelikli dolandırıcılık' olaylarının aynı çete üyeleri tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi.

1 YILDA 43 VATANDAŞI DOLANDIRAN ÇETEYE 6 İLDE OPERASYON

Yaklaşık 1 yılda 43 ayrı vatandaşın araçlarının parasının ödeme günü yaklaştığında kayıplara karışan çetenin çökertilmesi için çalışmalarını derinleştiren ekipler, çete üyelerinin kimliklerini tespit etti. 24 Aralık tarihinde Kocaeli merkezli Bursa, Ankara, Antalya, Kırıkkale ve Aksaray'da düzenlenen operasyonlarda R.Y., A.T., E.D., B.Y., A.A., A.Y., T.D., Ş.D. ve Ş.A. isimli 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerinde yapılan aramalarda çok sayıda sim kart, senet, araç satış sözleşmesi, kira sözleşmesi, kartvizit, şirket kaşesi, 9 adet cep telefonu, 2 adet bilgisayar ve müştekilere ait çok sayıda vekaletname ele geçirildi.

YAKLAŞIK DEĞERİ 25 MİLYON OLAN 400'ÜN ÜZERİNDE ARACIN VEKALETİNİ ALMIŞLAR

Gözaltına alınan çete üyeleri yapılan sağlık kontrollerinin ardından Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Şahısların burada yapılan işlemlerinde Kocaeli, Bursa, Ankara, Antalya, Konya Yalova, Mardin, Kastamonu, Kırşehir, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak ve Bursa'da yaklaşık değeri 25 milyon olan 400'ün üzerinde aracın satışını yapmak için vekaletname aldıkları tespit edildi. Öte yandan, yürütülen planlı operasyon süresince şüpheliler tarafından satışı yapılmak istenen 24 araca satış yapılamaması için 'satılamaz şerhi' konularak vatandaşların mağdur olmaları önlendi.

ÇETE ÜYELERİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Şüpheli şahısların geçmişe dönük yaptıkları dolandırıcılık olaylarına yönelik çalışmaların yürütüldüğü öğrenildi. R.Y., A.T., E.D., B.Y., A.A., A.Y., T.D., Ş.D. ve Ş.A. isimli şahıslar ise emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek